UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

De nieuwe Land Rover Defender is in de woestijn bij Dubai tot het uiterste getest door de offroad-experts van het Internationale Rode Kruis. De proeven waren onderdeel van het wereldwijde testprogramma voorafgaand aan de introductie van de Defender.


Technici van Land Rover demonstreerden de toonaangevende kwaliteiten van de Defender, waarna de experts van het Rode Kruis zelf de uitdagende wegen en zandduinen van Jebel Jais mochten bedwingen. Het comfort en de rijkwaliteiten van de nieuwe Defender kwamen goed tot hun recht op de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het testprogramma in Dubai valt samen met de verlenging van de wereldwijde samenwerking tussen Land Rover en het Internationale Rode Kruis. Het partnerschap startte in 1954, toen de eerste speciaal geprepareerde modellen van Land Rover werden ingezet als mobiele apotheek in de regio. In 2019 vierde de internationale hulporganisatie zijn 100-jarige jubileum. Daarbij zal Land Rover drie jaar lang ondersteuning bieden bij rampbestrijding en hulpverlening in onder meer India, Mexico en Australië.

Ilir Caushaj, Internationale Rode Kruis teamleider voor wereldwijde wagenparken en logistiek“Het Rode Kruis steunt jaarlijks miljoenen mensen in een crisissituatie en is actief in bijna elk land ter wereld. Wij werken op enkele van de moeilijkst bereikbare plaatsen op aarde, vaak op haast ontoegankelijk terrein, zodat onze teams in staat moeten zijn om alles het hoofd te kunnen bieden. Daarom zijn wij er trots op dat wij sinds 1954 met Land Rover samenwerken en dat wij hun Defender op de proef mochten stellen, want samen helpen ze ons kwetsbare gemeenschappen in crisis te bereiken, ongeacht wie of waar ter wereld ze zich bevinden".

De offroad-experts van het Internationale Rode Kruis voelden de nieuwe Defender aan de tand in het mulle zand van de rollende duinen. Het prototype bedwong de steile hellingen en blinde afdalingen waar Dubai bekend om staat. Bij temperaturen van meer dan 40 graden Celsius reed de Defender over de iconische Jebel Jais snelweg en op zo'n 2.000 meter hoogte demonstreerde hij zijn comfortabele rijgedrag.

Nick Rogers, Jaguar Land Rover Executive Director Product Engineering, zegt“Jaguar Land Rover is er trots op om het werk van het Internationale Rode Kruis te steunen. Sinds 1954 hebben onze auto’s afgelegen en kwetsbare gemeenschappen bereikbaar gemaakt, waardoor ze minder kwetsbaar zijn geworden, en wij hopen dat de Defender deze nalatenschap zal voortzetten. De duinen van Dubai zijn de perfecte plek om aan te tonen dat dit de meest capabele Land Rover ooit is. Hij staat op banden met een totale diameter tot 815 mm, wat resulteert in een zeer groot contactoppervlak. In combinatie met ons op maat gemaakte tractiecontrolesysteem, dat op een grote verscheidenheid aan terreinen kan worden ingesteld, maakt dat de Defender fantastisch op zand en ongelooflijk vlot op de weg".

De tests in Dubai waren het laatste onderdeel van het ontwikkelingsprogramma. Eerder werd ook een week lang getest in het Keniaanse natuurreservaat Borana Conservancy. De prototypes van de Defender hebben samen al meer dan 1,2 miljoen kilometers afgelegd, waaronder een stage bij de natuurbeschermingsorganisatie Tusk in Kenia en een dynamische verschijning op de beroemde heuvel van het Goodwood Festival of Speed.

ONTDEK MEER LAND ROVER STORIES

LAND ROVER VIERT 70 JAAR AVONTUUR OP ELK TERREIN MET EEN TREKTOCHT NAAR HET 'LAND VAN LAND ROVERS'

Wanneer wij een bezoek brengen, is het 70 jaar geleden dat de oorspronkelijke Land Rover in 1948 zijn debuut maakte op de Amsterdamse AutoRAI.

THE LAST OVERLAND

In 1955 zorgden de Britse student Tim Slessor en zijn team voor een absolute wereldprimeur. Ze reisden als eersten van Londen naar Singapore over land.

JAGUAR LAND ROVER GEBRUIKT PLASTICAFVAL IN DUURZAME LUXE-INTERIEURS VAN DE VOLGENDE GENERATIE

Jaguar Land Rover werkt met ECONYL®-nylon aan de ontwikkeling van hoogwaardige interieurs op basis van zee- en stortafval.