De vooraanstaande Deense textielproducent Kvadrat verlegt de grenzen van het mogelijke met de Range Rover Velar. 

Er vindt op dit moment een spannende evolutie plaats in de textielindustrie, vertelt Charlotte Bastholm Skjold, Head of Design Management bij Kvadrat.

Land Rover leather

Deze vooraanstaande textielproducent werd bijna een halve eeuw geleden opgericht, maar zelfs de vluchtigste blik in hun showroom in Kopenhagen is voldoende om te constateren dat de onderneming nog een belangrijke en inspirerende toekomst voor zich heeft. De muren van de showroom dienen als gallery: een in het oog springende tentoonstelling van Kvadrat’s vele samenwerkingen met invloedrijke designers, kunstenaars en ingenieurs. Tijdens ons bezoek staat ‘Clouds’ centraal: een verfijnd driedimensionaal tegelconcept – ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec – bedekt nagenoeg elk oppervlak.

Land Rover leather

Innovatie is een cruciale factor voor de creatieve filosofie van Kvadrat, maar hetzelfde geldt voor eenvoud. Het samenvoegen van deze twee concepten, zoals ook de designers van de Range Rover Velar kunnen beamen, is wat de grootste uitdaging vormt.

De Velar wordt eveneens gekenmerkt door zijn combinatie van innovatie en reductionisme. Als zodanig vormde de samenwerking met de creatieve geesten van Kvadrat een ideale partnership. Exclusief voor de Range Rover Velar ontwikkelde Kvadrat een nieuwe, premium bekledingsstof met de naam Dapple Grey: een unieke stof met een mix van wol en technische suède. Dit materiaal is bijzonder slijtvast en duurzaam, en biedt een hoogwaardig alternatief voor leder, met een minstens even luxueuze uitstraling. Ondanks hun talloze voordelen worden wolblend-stoffen maar zelden toegepast in auto-interieurs.

Land Rover leather

Maar welk effect heeft deze stof op de Range Rover Velar? Met zijn strakke lijnen, interactieve displays en schakelaars die verborgen blijven totdat ze worden verlicht, straalt het interieur van de Range Rover Velar reeds een elegante eenvoud uit. Elk detail en elk kenmerk is zorgvuldig vervaardigd om een gevoel van rust en comfort te creëren, zodat alle inzittenden ontspannen op hun bestemming arriveren. Kvadrat’s optionele stoelbekleding versterkt dit concept nog verder, terwijl het tegelijkertijd extra ‘zachtheid’ toevoegt aan het hightech interieur. “Wat wij vooral hebben geprobeerd te doen,” vertelt Bastholm Skjold, “is elementen nemen uit een woonkamer – waar je je lekker, warm en comfortabel voelt – en deze vertalen naar een auto-interieur.”

Bekijk de video hierboven om meer te ontdekken over de samenwerking tussen Kvadrat en de Range Rover Velar, en over de voorspellingen van Charlotte Bastholm Skjold over toekomstige trends in stoffen.

ONTDEK MEER LAND ROVER STORIES

Henry Poole

LAND ROVER EN HENRY POOLE CREËREN UNIEKE STOF TER GELEGENHEID VAN 50 JAAR RANGE ROVER

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer van Land Rover, ontwierp samen met een van de medeoprichters van Savile Row, Henry Poole & Co, een speciale stof om 50 jaar Range Rover te vieren.

JAGUAR LAND ROVER GEBRUIKT PLASTICAFVAL

JAGUAR LAND ROVER GEBRUIKT PLASTICAFVAL IN DUURZAME LUXE-INTERIEURS VAN DE VOLGENDE GENERATIE

Dit voornemen om luxe-interieurs te ontwerpen met duurzaam geproduceerde en gerecyclede materialen is onderdeel van de 'Destination Zero'-missie van Jaguar Land Rover.

Defender classic

THE LAST OVERLAND

In 1955 zorgden de Britse student Tim Slessor en zijn team voor een absolute wereldprimeur. Ze reisden als eersten van Londen naar Singapore over land.