LAND ROVER EN HENRY POOLE CREËREN UNIEKE STOF TER GELEGENHEID VAN 50 JAAR RANGE ROVER

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer van Land Rover, ontwierp samen met een van de medeoprichters van Savile Row, Henry Poole & Co, een speciale stof om 50 jaar Range Rover te vieren.

Ze produceerden slechts 120 meter van de lamswollen stof, genoeg voor 50 colberts ter gelegenheid van de historische verjaardag van Range Rover.

De originele luxe-SUV bepaalt de markt al sinds 1970 en vijf decennia later is Range Rover uitgegroeid tot een familie van aantrekkelijke, terreinvaardige en luxueuze auto’s met een meeslepende mix van design, raffinement en technologische innovatie.

De stof, geweven in Somerset door stoffenproducent Fox Brothers & Co Ltd, is geïnspireerd door de lakkleuren van de originele Range Rover uit 1970. Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White werden gecombineerd tot een nieuwe, frisse versie van de klassieke pied-de-poule-stof.

Dezelfde kleuren waren voor het eerst in 35 jaar verkrijgbaar op de limited edition Range Rover Fifty. Deze werd gebouwd in een oplage van 1.970 exemplaren en vierde een halve eeuw baanbrekende innovatie, ongeëvenaard raffinement en unieke all-terrain capaciteiten.

De Range Rover Fifty, die werd afgeleid van de luxueus uitgeruste Autobiography, beschikte over specifieke koetswerkaccenten in de kleur Auric Atlas en bood de keuze tussen twee unieke 22"-velgdesigns. De logo's waren voorzien van het handgeschreven opschrift 'Fifty', ontworpen door Gerry McGovern. Dat opschrift sierde zowel de carrosserie als het interieur, op het unieke '1 of 1970'-plaatje in de middenconsole en op de hoofdsteunen, het dashboard en de dorpellijsten met verlichting.

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer van Land Rover: “Zowel Henry Poole als Range Rover hebben allebei een uniek erfgoed en kunnen zeer begeerlijke producten creëren. De exclusiviteit van zowel het Henry Poole-colbert als de Range Rover Fifty limited edition bieden een uitstraling die zowel de klanten van Henry Poole als die van Range Rover aanspreekt.

Simon Cundey, Henry Poole & Co Managing Director: “Het was een fantastische kans om samen te werken met Gerry McGovern en een colbert te ontwerpen ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Range Rover. De stof werd geïnspireerd door het klassieke kleurenschema met een voering in Tuscan Blue en een onderkraag in Bahama Gold. Het werd ontworpen met een moderne, casual twist en een tijdloze élégance. De kers op de taart was het exclusieve comfort van een op maat gemaakt kledingstuk van Henry Poole uit Savile Row.

Range Rover en Henry Poole & Co passen goed bij elkaar. Beide merken hebben hun traditionele roots, maar met een moderne benadering die de allerbeste kwaliteit en luxe biedt.”

Met zijn in de voorspatborden doorlopende motorkap, markante zwevende dak, tweedelige achterklep en karakteristieke vent blades op de voorportieren is de Range Rover nog steeds herkenbaar als een afstammeling van het origineel uit 1970.

Voor wie een origineel model uit de jaren 70 wil bezitten, biedt het Range Rover Reborn­programma toekomstige klanten de unieke kans om een uiterst exclusieve, originele Range Rover te kopen in authentieke kleuren zoals Bahama Gold en Tuscan Blue. Elke Range Rover Reborn, rechtstreeks verkrijgbaar bij Land Rover Classic in het Verenigd Koninkrijk, wordt volledig gerestaureerd volgens de originele fabrieksspecificaties en gebruikt Land Rover Classic-onderdelen om de authenticiteit van de auto te bewaren en te beschermen.

ONTDEK MEER LAND ROVER STORIES

Land Rover leather

DE STOFFEN VAN MORGEN

De vooraanstaande Deense textielproducent Kvadrat verlegt de grenzen van het mogelijke met de Range Rover Velar.

Defender classic

THE LAST OVERLAND

In 1955 zorgden de Britse student Tim Slessor en zijn team voor een absolute wereldprimeur. Ze reisden als eersten van Londen naar Singapore over land.

De nieuwe Land Rover Defender is in de woestijn

RODE KRUIS TEST NIEUWE LAND ROVER DEFENDER TOT HET UITERSTE

De nieuwe Land Rover Defender is in de woestijn bij Dubai tot het uiterste getest door de offroad-experts van het Internationale Rode Kruis.