Teams van het Italiaanse Rode Kruis vertrouwden op de Defender toen de Covid-19-lockdown het leven voor daklozen in Rome in de koude, natte winter nog moeilijker maakte. 

 

Het team van het Italiaanse Rode Kruis stond klaar om te helpen met hun Defender 110, die was volgepakt met warme maaltijden, warme kleding en medische benodigdheden. Ze reden rond in de stad en boden hulp aan groepjes mensen die zich ophielden in steegjes en winkelportieken.

 

Het ondersteunen van daklozen in Rome was slechts een van de manieren waarop de Defender een verschil wist te maken in een jaar van ongekende uitdagingen over de hele wereld.

 

Met hun tomeloze inzet waren hulpverleners in drie continenten ter plaatse in tijden van crisis, om hulp te bieden bij natuurrampen, Covid-beperkingen en medische noodsituaties.

Het Australische Rode Kruis steunde meer dan 36.000 mensen met een herstelprogramma na de verwoestende bosbranden. Defenders hielpen bij het organiseren van rampenoefeningen om mensen voor te bereiden op toekomstige noodsituaties en om psychologische ondersteuning te bieden aan mensen die tijdens de pandemie verplicht in hotels in quarantaine verbleven.

Het Mexicaanse Rode Kruis gaf levensreddende trainingen aan geïsoleerde gemeenschappen die ver van hulpdiensten waren gelegen. Vrijwilligers en medewerkers legden 400 km per dag af over lastig terrein om essentiële EHBO-kennis en -uitrusting te verstrekken.

Defenders in het Verenigd Koninkrijk brachten voedselpakketten naar gezinnen op afgelegen locaties die waren geïsoleerd tijdens Covid. Ze bezorgden ook persoonlijke beschermingsmiddelen op de Schotse eilanden en ondersteunden de landelijke uitrol van vaccins.  

 

Al die tijd reageerden de teams van het Rode Kruis daarnaast nog steeds op noodgevallen in het Verenigd Koninkrijk, zoals woningbranden, schade door winterstormen en overstromingen.

 

JLR verstrekte 267 Defenders en andere auto's om te helpen bij de wereldwijde hulpverlening tijdens Covid-19.

BLIJF ONTDEKKEN

Range Rover Defender in silver

DEFENDER 110

Inpakken en wegrijden, naar elke bestemming. Optionele derde zitrij en serieuze capaciteiten.

Defender driving on the desert

GETEST DOOR EXPERTS VAN HET RODE KRUIS

Klaar om overal hulpverleners te steunen.