UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

NEW RANGE ROVER SV: INNOVATIEVE EN VERFIJNDE MATERIALEN DEFINIËREN MODERNE LUXE

Met exclusieve designdetails en materiaalkeuzes voor het interieur biedt de New Range Rover SV van Special Vehicle Operations meer mogelijkheden voor personalisering dan ooit tevoren. Naar schatting zijn meer dan 1,6 miljoen configuraties mogelijk. De New Range Rover SV onderscheidt zich door zorgvuldig uitgekiende verfijningen die het moderne design van de auto accentueren en aanvullen. Het exclusieve design van de voorbumper en de grille met vijf lamellen onderscheidt het nieuwe vlaggenschip. De exclusieve materialen die zijn gekozen om hun uiterst hoogwaardige gevoelskwaliteit – zoals glad keramiek, duurzaam hout en glanzend metaal – benadrukken de passie van Special Vehicle Operations voor kwaliteit en compromisloze aandacht voor detail. Begin 2022 is de New Range Rover SV te bestellen.

Koel keramiek
De New Range Rover SV is het eerste model van Special Vehicle Operations met de nieuwe keramische SV-badge. Het vereenvoudigde logo met de letters SV – dat op alle nieuwe Land Rover modellen van Special Vehicle Operations te zien zal zijn – etaleert de passie van het SVO-team als het gaat om moderne luxe, prestaties en capaciteiten. Ook in het interieur is keramiek verwerkt, wat de transmissiehendel en de Terrain Response- en volumeknop een elegante, koel aanvoelende uitstraling geeft.

Nauwgezet fineerwerk
Het vakmanschap van Special Vehicle Operations strekt zich uit tot het houtfineer in het interieur, inclusief het optionele mozaïek fineerpatroon op de middenconsole. Het in verfijnde patronen uitgevoerde fineer is gemaakt van FSC-gecertificeerd wengéhout en omvat honderden met de hand gerangschikte, laser-gesneden delen. De kleinste daarvan is slechts 6 x 8 mm. Voor de Long Wheelbase-uitvoeringen en de modellen met de SV Signature Suite (vier individuele zitplaatsen) loopt het unieke fineerpatroon door vanaf de voorzijde van het interieur, over de horizontale oppervlakken van de middenconsole en de elektrisch uitklapbare Club Table, tot het paneel van het koelkastje achterin.

Fluweelzacht leder
De New Range Rover SV is standaard uitgevoerd met stoelbekleding in Mono-Tone Semi-Aniline leder, met uniek gevormde zitplaatsen en SV-specifieke borduurpatronen. Er zijn ook Near-Aniline opties beschikbaar met de natuurlijke afwerking en gevoelskwaliteit van meubelleder: soepeler, met minder behandelingen en minder pigmentatie voor een natuurlijker uitstraling. Dankzij geavanceerde productietechnieken wordt elke huid nu 10% beter benut.

Duurzaam UltrafabricsTM
Voor het eerst kunnen klanten van Special Vehicle Operations een Range Rover specificeren met een duurzaam lederalternatief. Dat kan met het SV Intrepid-interieurthema en de optie Light Cloud en Cinder Grey UltrafabricsTM. Dit polyurethaan materiaal met zachte, haptische en technische uitstraling biedt alle gevoelsmatige kwaliteiten van leder, maar is 30% lichter en resulteert in slechts een kwart van de CO2-uitstoot. Dit duurzame lederalternatief wordt aangevuld met Kvadrat Remix-textiel op de rugleuningen en hoofdsteunen.

Metalen elementen
Het exterieur van de New Range Rover SV wordt onder meer verfraaid door metal-plated elementen in Atlas Silver of Anthracite voor de grille, de onderste luchtinlaat, de onderste achterklep, de ‘ingots’ op de achterspatborden en de vent blades op de voorportieren met laser-gegraveerd SV-logo.

Exclusieve velgen
Exclusief zijn ook de optionele, drievoudig afgewerkte 23" lichtmetalen velgen in Diamond Turned Finish & Dark Grey Gloss. Deze zijn speciaal ontworpen voor de New Range Rover SV en behoren tot de dertien verschillende velgdesigns die kunnen worden geselecteerd, afhankelijk van aandrijflijn en designthema.

Individuele lak
Klanten van de New Range Rover SV kunnen kiezen uit enkele zorgvuldig geselecteerde lakken uit het standaard kleurenpalet of uit een van de veertien extra carrosseriekleuren uit het SV Bespoke Premium Palette, dat een reeks sprankelende lakkleuren omvat met afwerking in hoog- of satijnglans. Afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur kan ook voor een contrasterend dak in Narvik Black of Corinthian Bronze (enkel SV Serenity) worden gekozen. Daarnaast kan het ‘SV Bespoke Match to Sample’-programma elke denkbare exterieurkleur reproduceren die de klant wenst, hetgeen vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor individualiteit biedt.

Exclusieve designthema’s
De speciaal gecreëerde designthema’s SV Serenity en SV Intrepid spelen een hoofdrol bij het personaliseringsprogramma van de New Range Rover SV. Het SV Serenity-thema, ontworpen met het oog op pure luxe, borduurt voort op de Atlas Silver-exterieurdetails en vult deze aan met verfijnde Corinthian Bronze-accenten, met daarnaast de opties van dak en velgen in contrastkleur Corinthian Bronze. Anderzijds zorgen de Anthracite- en Graphite Atlas-elementen van het SV Intrepid-thema voor een meer ingetogen en dynamischer karakter. Binnenin introduceren deze ontwerpthema’s contrasterende, two-tone combinaties voor de stoelbekleding die de focus van het interieur benadrukken: de zitplaatsen achterin bij SV Serenity en de voorstoelen bij SV Intrepid. Bovendien biedt het SV Intrepid-interieur een rechthoekig perforatiepatroon voor de SV-specifieke stoelen, de progressieve niet-lederen Ultrafabrics™-optie en keramische bedieningselementen in Satin Black Ceramic in plaats van Gloss White Ceramic.

Begin 2022 te bestellen
De New Range Rover SV is vanaf begin 2022 te bestellen, zodra de prijzen en specificaties bekend zijn gemaakt. Hij is beschikbaar als standaard wielbasis (Standard Wheelbase, SWB) en lange wielbasis (Long Wheelbase, LWB). De LWB SV is bovendien voor het eerst leverbaar met vijf zitplaatsen. Naar wens is de LWB ook beschikbaar met de SV Signature Suite met vier individuele zitplaatsen, een elektrisch uitklapbare Club Table en geïntegreerde koelkast.

Krachtige en efficiënte motorkeuzes omvatten de verfijnde V8 Twin Turbo benzinemotor met een vermogen van 390 kW (530 pk), de 375 kW (510 pk) sterke Extended Range Plug-in Hybrid (alleen SWB) en de efficiënte D350 met een zescilinder-in-lijn Ingenium dieselmotor.