Zoals men verwacht van een Discovery, heeft de veelzijdige Discovery Sport als optie 5+2 zitplaatsen, waarbij hij bovendien compactere afmetingen heeft dan traditionele 5-zits SUV's.

GERRY MCGOVERN LAND ROVER DESIGN DIRECTOR & CHIEF CREATIVE OFFICER
UITZONDERLIJK VOOR ELKE DAG

Het ranke, aërodynamische silhouet van de Discovery Sport resulteert samen met legendarische Land Rover capaciteiten en een flexibel interieur in een fantastisch ogende auto die tot enorm veel in staat is.

MEER INFORMATIE
EXTREEM GETEST ZODAT DE BESTUURDER ZICH ZEKERDER VOELT

De technologieën van de Discovery Sport zijn gedurende 18 maanden in meer dan 20 landen getest onder de meest gruwelijke omstandigheden en op de meest gevarieerde ondergronden.

BEKIKJ EXTREEM GETEST
FLEXIBELE INTERIEURCONFIGURATIE, BEENRUIMTE EN BAGAGERUIMTE

Met een als optie verschuifbare achterbank, die dezelfde beenruimte kan bieden als een Range Rover, en een optionele derde zitrij kunt u het interieur aanpassen aan het aantal passagiers of de hoeveelheid bagage.

BEKIJK DE FILM
HIGHTECH DISPLAYS VOOR GEBRUIKSGEMAK

Het opgeruimde dashboard onderscheidt zich door baanbrekende bedieningselementen, inclusief een 8" touchscreen en optioneel Head-Up Display met de nieuwste technologie voor intuïtieve interactie. Een 10" touchscreen met InControl Touch Pro is eveneens beschikbaar.

BEKIJK DE FILM

DESIGN EN VEELZIJDIGHEID

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

SPECIFIEK ONTWORPEN VOOR VANDAAG

Met zijn fraai gevormde, compacte carrosserie en krachtige houding is dit een moderne, relevante en onweerstaanbare auto. Door zijn direct herkenbare silhouet en prachtig gevormde carrosserievlakken is een auto ontstaan met een sterk emotioneel karakter.

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

DISCOVERY SPORT BLACK

De limited edition Discovery Sport Black heeft een unieke grille in Dynamic-stijl, zwarte 'SPORT'-badge en privacy glas. De drie beschikbare lakkleuren dragen bij aan de karakteristieke uitstraling: Silicon Silver, Carpathian Grey en Yulong White. Vanbinnen zorgen een hemelbekleding in Ebony en zij-elementen middenconsole in Dark Grey Brushed aluminium voor een nog groter gevoel van individualiteit.

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

DYNAMIC DESIGN PACK

Het krachtige en verleidelijke exterieurdesign van de Discovery Sport is verder versterkt door aanvullende kenmerken als 20" lichtmetalen velgen in Gloss Black en markante uitlaateindstukken in Chrome. In het interieur zorgen bekleding met contrasterende microbiezen, met geperforeerd leder bekleed stuurwiel en aluminium sport-pedalen voor een sterk sportieve uitstraling.

Dynamic Design Pack beschikbaar vanaf eind 2016.

EXTERIEUR DESIGN

EXTERIEUR DESIGN

GRAPHITE DESIGN PACK

Het Graphite Design Pack voegt markante accenten toe aan het design van de auto, inclusief in Dark Atlas uitgevoerde grille, luchtroosters voorspatborden en 'DISCOVERY' woordmerk op motorkap en achterklep. Buitenspiegelkappen in Narvik Black en een dak in de contrastkleur Grey ronden deze 'look' af, waarbij er verder keuze is uit prachtige 18", 19" of 20" lichtmetalen velgen in Gloss Dark Grey.

/
VEELZIJDIG EXTERIEUR
/

KLIK EN ONTDEK TIK EN ONTDEK

*De aangegeven bagage wordt alleen getoond ter illustratie en heeft geen betekenis voor de werkelijke hoeveelheden.

INTERIEURDESIGN
/

TECHNOLOGIE

UNIEKE TECHNOLOGIE
/
INNOVATIE

Land Rover ontwikkelt continu nieuwe motortechnologieën om brandstofverbruik en emissies te reduceren, zonder dat dit ten koste gaat van prestaties of rijgedrag. Voorbeelden zijn het Stop/Start-systeem dat de motor stopt wanneer deze niet nodig is, Hybride-aandrijving die maar liefst 700 Nm koppel ontwikkelt, en nieuwe lichtgewicht- en transmissie-opties voor alle modellen.

PRESTATIES OP DE WEG

Op de weg maakt Land Rover technologie, zoals Adaptive Cruise Control, ontspannen rijden van lange afstanden mogelijk. Adaptive Dynamics biedt een optimale balans tussen rijcomfort en controle en Torque Vectoring zorgt voor een soepel, gecontroleerd bochtgedrag. Samen dragen ze bij aan een geraffineerd en evenwichtig rijgedrag.

OFFROAD-CAPACITEITEN

Alle Land Rover modellen zijn uitgerust met technologie die u in staat stelt om het meest uitdagende terrein te verkennen. Van het originele Terrain Response, dat het rijgedrag aanpast aan de ondergrond, tot Hill Descent Control, waarmee u veilig steile hellingen kunt afdalen, blijven Land Rover modellen de beste capaciteiten in de autowereld bieden.

BESTUURDERONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

Met Blind Spot Monitor om u te waarschuwen voor inhalende auto's aan weerszijden, een programma Park Assist-technologieën die parkeren gemakkelijker maken, en Speed Limit Alerts waarmee u sneller op snelheidsbeperkingen kunt reageren, zorgen de bestuurderondersteunende systemen dat u zich nog beter op het rijden kunt concentreren.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

Met state-of-the-art verwarmings- en airconditioningsystemen om te zorgen dat iedereen aan boord zich comfortabel voelt, ongeacht het weer, en verschillende Keyless-systemen om uit te kiezen, verwennen Land Rovers u met alle comfort.

INFOTAINMENT

Land Rover infotainment-technologie biedt state-of-the-art entertainment en informatie door de hele auto en op uw smartphone. InControl Connect apps verbinden u veilig met uw auto, een selectie van touchscreen-schermen bieden zowel functionaliteit als entertainment, en MeridianTM audiosystemen bieden muziek van concertzaal-kwaliteit.

PRESTATIES OP DE WEG

Op de weg maakt Land Rover technologie, zoals Adaptive Cruise Control, ontspannen rijden van lange afstanden mogelijk. Adaptive Dynamics biedt een optimale balans tussen rijcomfort en controle en Torque Vectoring zorgt voor een soepel, gecontroleerd bochtgedrag. Samen dragen ze bij aan een geraffineerd en evenwichtig rijgedrag.

Niet alle technologieën zijn beschikbaar voor alle uitvoeringen.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

INTERIEURAMBIANCE
/

CAPACITEITEN

CAPACITEITEN
/

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

TERRAIN RESPONSE

Het Terrain Response-systeem is standaard in combinatie met alle TD4- en Si4-motoren en past de respons van motor, transmissie en onderstelregelsystemen aan de betreffende ondergrond aan om rijgedrag, comfort en tractie te maximaliseren. De keuze uit vier standen - Algemeen, Gras/Grind/Sneeuw, Modder/Sporen en Zand - betekent dat de auto altijd een zelfverzekerd rijgedrag biedt, ongeacht ondergrond of weersomstandigheden.

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

HILL DESCENT CONTROL

Land Rover's gepatenteerde Hill Descent Control (HDC) is standaard op alle auto's met vierwielaandrijving (4WD). HDC ondersteunt de bestuurder met gecontroleerde afdalingen op moeilijke hellingen door een constante snelheid aan te houden en de wielen individueel af te remmen.

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

ZEKERHEID IN DIEPER WATER

Wade Sensing is een optioneel systeem dat is ontworpen om u te helpen bij het rijden door water. Sensoren in de buitenspiegels geven real-time informatie via het touchscreen, inclusief de waterdiepte en de maximum doorwaaddiepte van de auto.

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

TORQUE VECTORING

Torque Vectoring is standaard op alle auto's met vierwielaandrijving (4WD). Dit systeem vergroot de wendbaarheid en stabiliteit van de Discovery Sport in bochten en bij uitwijkmanoeuvres. Het systeem varieert continu de verdeling van het aandrijfkoppel over alle vier de wielen, op de weg en offroad, om de grip te verbeteren en een zelfverzekerd stuurgedrag te bieden.

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

CAPACITEITEN-VERGROTENDE SYSTEMEN

ACTIVE DRIVELINE

Active Driveline is een optie op TD4 180 pk en Si4 motoren. Het systeem biedt voordelen bij rijden op de weg en in offroad-situaties. In talrijke rijomstandigheden op de weg kan het systeem de aandrijving naar de achterwielen loskoppelen te behoeve van een lager brandstofverbruik. Het systeem evalueert continu belangrijke parameters van auto en omgeving en schakelt indien nodig de vierwielaandrijving (4WD) binnen 300 milliseconden in.

/
CAPACITEITEN
/

EXTREEM GETEST

SEMI-ANECHOIC CHAMBER

In het 'neutrale geluid' van onze semi-anechoïsche kamer hebben wij het interieur exact blootgesteld aan een serie frequenties en trillingen, om te garanderen dat de Discovery Sport geraffineerd klinkt bij elke snelheid en op elke ondergrond.

WINDSNELHEID

In onze klimaatkamers kunnen wij enkele van de meest uitdagende windcondities nabootsen waarmee de Discovery Sport in de echte wereld te maken krijgt. Niet alleen een blizzard met een snelheid van 240 km/h, maar ook situaties met hoge temperaturen en weinig luchtverplaatsing. Alleen door alle systemen tot hun absolute limieten te testen, kunnen wij echte betrouwbaarheid ontwikkelen.

WARM EN KOUD KLIMAAT

Onder real-world omstandigheden en in onze klimaatkamers bevriezen wij onze auto's tot -40° C en 'bakken' wij ze tot 50° C. Belangrijke functies en systemen worden vervolgens getest volgens onze zeer strenge normen. Zo garanderen wij dat u zelfs in de meest afgelegen locaties kunt vertrouwen op comfort en gemoedsrust.

OFFROAD

Van de met ijs bedekte testbanen in Arjeplog, Zweden, tot de meedogenloze woestijn van Dubai testen wij onze legendarische all-terrain capaciteiten om te garanderen dat deze vanzelfsprekend zijn voor al onze modellen. Prototypes worden ontwikkeld over circa 8.500 km van de meest uitdagende offroad-routes.

PRESTATIES

MOTOREN
/
TRANSMISSIES
/

OPTIES EN ACCESSOIRES

Net als met elke andere Land Rover biedt de Discovery Sport een uitgebreid programma unieke opties en accessoires om uw auto verder te personaliseren en verfraaien. Van exterieur- en interieurdesign tot trekhaken, entertainment en technologie - u hebt enorme keuzevrijheid om uw ideale Discovery Sport te creëren.

FLEET & BUSINESS
/
TERUG

KIES UW UITVOERING

KIES UW UITVOERINGBeschikbaarheid van opties kan verschillen per uitvoering. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.
Meridian is een geregistreerde merknaam van Meridian Audio Ltd.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.