ORIGINELE ONDERDELEN

Houd uw Land Rover in topconditie met originele Land Rover onderdelen

Originele Land Rover onderdelen zijn specifiek ontworpen voor uw auto en bieden talloze voordelen, waaronder een grotere veiligheid en het verlengen van de levensduur van uw Land Rover.

Na de inspectie krijgt u een gedegen onderhoud- en reparatie-advies voor uw auto.

ORIGINELE LAND ROVER LUCHTFILTERS

 • Originele Land Rover luchtfilters
   

  Luchtfilters hebben de primaire taak om de lucht te filteren en deze met zo min mogelijk weerstand naar de motor te laten stromen. Originele Land Rover luchtfilters zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan Land Rover’s strenge eisen voor filtratie en kalibratie.

   

  - Filtratie.  Deze luchtfilters bieden een micronniveau van filtratiebescherming tegen alle schadelijke deeltjes, zoals vuil of stof, met name onder off-road-condities. Onze luchtfilters vormen verder een minimale restrictie voor de luchtstroom en maken een gecontroleerde toestroom van schone lucht naar de motor mogelijk.

   

  - Kalibratie.  Elk luchtfilter is gekalibreerd om te functioneren in een specifieke uitvoering van een Land Rover model. Dit garandeert de toestroom van de hoeveelheid lucht die benodigd is door de motorsystemen en bijbehorende sensoren. Niet originele luchtfilters kunnen de optimale luchtstroming verstoren, wat kan leiden tot foutieve sensorwaarden en mogelijk tot lagere motorprestaties, hogere verbruikswaarden en merkbare verslechtering van de emissiewaarden.

ORIGINELE LAND ROVER LICHTMETALEN VELGEN

 • Originele Land Rover lichtmetalen velgen
   

  Land Rover lichtmetalen velgen zijn ontworpen en getest voor veel grotere prestaties dan alleen normaal on-road-gebruik. Onze velgen zijn ruimschoots berekend op situaties met extreme belastingen, over een grote variatie in off-road-situaties.

   

  Land Rover’s robuuste productiestandaards worden gemeten in de vorm van:

   

   

  - Sterkte.  Onze lichtmetalen velgen worden gemaakt van een legering van aluminium en silicium voor optimale sterkte en duurzaamheid. Elke lichtmetalen velg wordt zorgvuldig met röntgenstraling getest om te garanderen dat elk wiel vrij is van luchtinsluitingen en microscopisch kleine haarscheurtjes.

   

  - Balans.  Onze lichtmetalen velgen zijn ontworpen volgens exacte normen voor geometrie en balans. Ze bieden een veilige ruimte voor onderdelen van wielophanging en remsysteem (zoals remklauwen) en garanderen optimale on-road- en off-road-prestaties.

   

  - Duurzaamheid.  Originele lichtmetalen Land Rover velgen worden onderworpen aan een gruwelijk zwaar, 12 weken durend, dynamisch corrosie-testprogramma. Daarbij worden ze onder meer geanalyseerd op weerstand tegen corrosieve vloeistoffen (zoals remvloeistof, brandstoffen en schoonmaakmiddelen). Daarnaast ondergaat elke velg nog een 1.000 uur durende spraytest met pekel, waarbij de duurzaamheid onder slechte weersomstandigheden wordt geëvalueerd.

   

  - Veiligheid.  De ‘Pendulum Impact Test’ simuleert botsingen van een velg met een stoeprand op zowel zijn zwakste als zijn sterkste punten. Deze structurele gedragstest helpt een optimale veiligheid en maximale schokabsorptie garanderen, waarmee de veiligheid van zowel inzittenden als auto wordt vergroot.

ORIGINELE LAND ROVER REMMEN

 • Originele Land Rover remmen
   

  Het uiterst zorgvuldige ontwerp- en ontwikkelingsproces van elke versie van originele Land Rover remschijven en -blokken kan in sommige gevallen wel twaalf maanden duren. Aspecten als ongevoeligheid voor fading, lange levensduur, laag geluidsniveau en gebalanceerd remgedrag worden bereikt door uitgebreide testprocedures, waarbij de nadruk ligt op vijf primaire doelstellingen:

   

  - Raffinement.  Land Rover’s wereldwijde testprogramma maakt gebruik van extreme temperaturen en weersomstandigheden om aspecten die het raffinement beïnvloeden, zoals geluiden en trillingen, te meten en te elimineren. Onze remblokken en -schijven worden getest in verschillende locaties die variëren van de stoffige en brandende hitte van Death Valley in Californië tot het ijzige klimaat van noord Scandinavië.

   

  - Prestaties.  Originele Land Rover remmen doorlopen een gestandaardiseerd testprogramma, de ‘AMS Brake Fade test’, zoals die ook wordt toegepast door fabrikanten van high performance personenauto’s. Hierbij accelereert de testauto vlot naar 100 km/h, waarna de auto zo snel mogelijk wordt afgeremd tot stilstand. Deze procedure wordt twaalf maal non-stop herhaald om te kunnen garanderen dat een veilig remgedrag niet in gevaar komt tijdens de test.

   

  - Stabiliteit.  Rijtests op kronkelende bergwegen in de Franse Alpen brengen tijdens lange en heftige remmanoeuvres de temperatuur van schijven en remmen tot boven de 500º C. Zelfs onder deze extreme omstandigheden blijven onze remblokken en -schijven stabiel en krachtig presteren.

   

  - Pedaalgevoel.  Alle originele Land Rover remmen zijn ontworpen om een ‘Chauffeur Stop’ te kunnen bieden. Deze unieke standaard wordt gebruikt om te garanderen dat de auto soepel en zonder schokken vanaf zowel hoge als lage snelheid tot stilstand kan afremmen. Daarnaast helpt deze eigenschap om een veilige en bruikbare afremming te bieden die de bestuurder kan voelen via het rempedaal.

   

  - Parkeren.  Het superieure remvermogen van onze remmen wordt gedemonstreerd door een parkeertest, waarbij bepaalde Land Rover modellen stil kunnen blijven staan op een steile 30º helling (58 %) op alleen de parkeerrem.

ORIGINELE LAND ROVER UITLATEN

 • Originele Land Rover uitlaten
   

  Onze uitlaatsystemen zijn ontworpen voor vermogen met raffinement. Met een origineel Land Rover uitlaatsysteem kunt u altijd vertrouwen op de beste prestaties, het laagste verbruik en de schoonste emissies, omdat de onderdelen zijn gekalibreerd om te voldoen aan Land Rover’s unieke eisen en normen.

   

  - Akoestiek.  Onze uitlaatsystemen bieden een optimale akoestische beleving voor alle rijomstandigheden. Talloze maanden ontwikkelingswerk wordt gestoken in het componeren van de optimale klank van het uitlaatsysteem; uiteraard in overeenstemming met de betreffende wettelijke eisen.

   

  - Materiaalsterkte.  Roestvrijstaal wordt gebruikt om het hele uitlaatsysteem een robuuste en duurzame structuur te geven, die berekend is op gastemperaturen van meer dan 700º C. 

   

  - Ontwikkeling.  Originele Land Rover uitlaten worden onderworpen aan een zwaar testprogramma van meer dan 1.000 uur, dat wordt uitgevoerd op speciale testopstellingen om een grote variatie aan zware rijomstandigheden te kunnen simuleren.

ORIGINELE LAND ROVER BRANDSTOFFILTERS

 • Originele Land Rover brandstoffilters
   

  Originele Land Rover brandstoffilters bieden geavanceerde bescherming voor Land Rover benzine- en dieselmotoren tegen corrosieve en andere schadelijke vervuilingen in de brandstof

   

  Het risico van inferieure filters

   

  Iedere keer dat u tankt, bestaat er het risico dat de brandstof die u in uw Land Rover gooit vervuiling bevat, zoals vuil, zand of roest. Indien een brandstoffilter een slecht filtratieniveau heeft, kunnen deze schurende deeltjes (zelfs op microscopisch klein niveau) in contact komen met de brandstofinjectoren en verwante componenten en problemen veroorzaken op het gebied van:

   

  • Emissies 

  • Vermogen

  • Brandstofverbruik

  • Geluid

   

  Slechte filters kunnen ook slijtage van en schade aan brandstofinjectoren en brandstofpomp versnellen, en daarmee op termijn gecompliceerde en kostbare problemen veroorzaken. 

   

  Originele Land Rover brandstoffilters zullen:

   

  • Vervuiling uitfilteren, zelfs microscopisch kleine deeltjes

  • Water uit de dieselolie verwijderen

  • Optimale bescherming bieden

  • Helpen om een gecontroleerde en precieze toevoer van brandstof naar de motor te handhaven

   

  Net als bij alle andere originele Land Rover onderdelen en accessoires worden onze brandstoffilters aan een zwaar testprogramma onderworpen, inclusief:

   

  • Duurzaamheid

  • Corrosie

  • Drukvariaties

  • Botsproeven

ORIGINELE LAND ROVER OLIEFILTERS

 • Originele Land Rover oliefilters
   

  Originele Land Rover oliefilters zijn ontworpen voor ‘full-flow’ filtering van de motorolie. Oliefilters zijn van levensbelang voor een goede werking en duurzaamheid van de motor. De gefilterde olie is belangrijk voor de smering en voorkomt slijtage aan inwendige bewegende motoronderdelen, zoals de krukas en de nokkenassen.

   

  Het risico van het gebruik van inferieure oliefilters

   

  Enkele grote problemen die kunnen optreden zijn:

   

  - Een filter raakt te snel verstopt, waardoor de by-pass-klep wordt geopend en er ongefilterde olie naar de motor stroomt, met schade aan de onderdelen als gevolg

   

  - Kleine deeltjes worden niet verwijderd, waardoor de motor sterker slijt en de emissies toenemen

   

  - Een filterelement is niet geschikt voor motorolie van hoge temperatuur en scheurt of valt uit elkaar, met het risico van ernstige motorschade

   

  - Slechte afdichting, waardoor ongefilterde olie of olie met lage druk kan passeren en motorschade kan veroorzaken

   

  Hoe kunt u helpen om uw Land Rover beter te beschermen

   

  Originele Land Rover oliefilters hebben een uitgebreid ontwikkelings- en testprogramma doorlopen, inclusief duizenden uren aan motortests en vele tienduizenden kilometers met zware motorbelasting onder extreme klimatologische omstandigheden. 

  Door originele oliefilters en andere originele Land Rover onderdelen te gebruiken, die op de voorgeschreven intervallen worden vervangen, bent u verzekerd van de beste kwaliteit, pasvorm, duurzaamheid en werking van uw Land Rover en al zijn onderdelen.