SCHOON EN EFFICIËNT

Om te voldoen aan de strenge emissieregels die in 2009 werden geïntroduceerd, zijn alle nieuwe dieselauto's voorzien van een uitlaatfilter. Deze zijn beter bekend als diesel partikelfilters (DPF). Auto's die zijn voorzien van een DPF hebben een efficiënter emissieregelsysteem. DPF's vangen deeltjes op die in uitlaatgassen zitten en slaan deze op om emissies te verlagen.

WAARSCHUWINGSLAMPJES

Onder bepaalde rijomstandigheden, bijvoorbeeld vaak korte afstanden rijden, in langzaam verkeer of bij koud weer, is er niet voldoende gelegenheid voor regeneratie. Wanneer dit het geval is, gaat in het instrumentenpaneel een waarschuwingslampje branden.

ORANJE

Een oranje waarschuwingslampje geeft aan dat regeneratie vereist is. Rijd gedurende 20 minuten met een snelheid tussen 60 en 112 km/h om het filter te reinigen. Als u na een waarschuwing het filter niet de gelegenheid geeft tot zelfreiniging, kan dit leiden tot verminderde prestaties van de auto.

ROOD

Een rood waarschuwingslampje geeft aan dat het filter vol is. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met uw Land Rover dealer.

GROEN

Een groen indicatielampje geeft aan dat de regeneratie voltooid is. Tijdens de regeneratie kan tijdelijk een kleine toename van het brandstofverbruik worden waargenomen. Uw DPF heeft zichzelf gereinigd en u kunt weer terugkeren naar uw gebruikelijke rijstijl.

 

MEER INFORMATIE

DEF/AdBlue

Hoe controleer ik het AdBlue®-peil van mijn dieselauto en wanneer moet ik het bijvullen?

LAND ROVER BENZINE- OF DIESELMOTOREN

Wij bieden een breed programma motoren en aandrijflijnen. Ontdek welke voor u geschikt zijn.