Park Assist is een systeem dat is ontworpen om parkeren in de stad gemakkelijker te maken. Het systeem automatiseert sommige manoeuvres die u nodig hebt om veilig in en uit te parkeren.

Park Assist helpt u bij het fileparkeren en haaks inparkeren.

Wanneer u deze functie hebt ingeschakeld, evalueert Park Assist via rondom in uw Land Rover geïntegreerde sensoren mogelijke parkeerplekken wanneer u deze passeert. Zodra het systeem een ruimte herkent die 20 procent of meer groter is dan uw auto, wordt u via het touchscreen gevraagd om te stoppen, het stuurwiel los te laten en de achteruitversnelling te kiezen. Het systeem neemt de besturing over terwijl u achteruitrijdt. Als u probeert zelf te sturen, wordt het systeem uitgeschakeld.

Het systeem vermijdt automatisch objecten en andere voertuigen, maar u dient altijd zelf alert te blijven op kinderen of dieren in de buurt. Omdat u het gaspedaal en de remmen bedient, kunt u zo langzaam rijden als u wilt en stoppen wanneer u dat nodig vindt.

Als u bijvoorbeeld van richting wilt veranderen, vraagt het systeem u om de vooruit- dan wel achteruitversnelling te kiezen. Het systeem blijft de besturing bedienen om uw Land Rover netjes binnen de beschikbare ruimte te parkeren.

Er zijn drie modi: Parallel Park helpt u bij het inparkeren in een parkeerplek parallel aan de rijbaan, Perpendicular Park parkeert uw auto netjes in een parkeerplek die haaks op de rijbaan staat, en Parking Exit helpt u bij het verlaten van de parkeerplek.

De functie automatisch zoeken van Park Assist wordt ingeschakeld zodra u langzamer rijdt dan 30 km/h. Park Assist kan ook worden geactiveerd via het touchscreen. U kunt de knop ook gebruiken om de gewenste modus (Parallel Park, Perpendicular Park of Parking Exit) te selecteren en om het systeem uit te schakelen.

Het systeem is vooral handig in steden, waar het vinden van een parkeerplaats een echte uitdaging kan zijn. Het systeem wijst plaatsen aan die u zelf mogelijk als te krap zou beoordelen. Aangezien de auto voor u wordt geparkeerd, voorkomt u die deukjes en krassen die een risico vormen bij parkeren in de stad.

Het systeem is niet geschikt voor parkeren in een bocht. Op smalle wegen met geparkeerde auto's aan weerszijden is het mogelijk niet helemaal veilig. Een minimum wegbreedte van 4,5 meter tussen geparkeerde auto's is vereist.

Het Park Assist-systeem detecteert grote objecten zoals andere auto's, maar ziet mogelijk andere gevaren zoals kinderen, dieren, hekken van gaas, fietsen of motoren nabij de stoeprand over het hoofd. Als u Park Assist gebruikt, moet u zoals altijd bij parkeren de omgeving in de gaten houden. Als uw auto een aanhanger trekt, is Park Assist uitgeschakeld.

 

MEER PARKEERSYSTEMEN

PARK DISTANCE CONTROL (PDC) VOOR EN ACHTER
Om u veilig in een krappe plaats te helpen parkeren, worden geluidssignalen en visuele waarschuwingen gegeven. Op daarmee uitgeruste auto's kunnen camera's voor- en achteraanzichten van de auto tonen op het touchscreen.

360° PARK DISTANCE CONTROL
De sensoren van Park Distance Control (PDC) achter, voor en aan de zijkanten geven met geluidssignalen en visuele feedback aan hoe dicht u bij obstakels bent.

CLEAR EXIT DETECTION
Waarschuwingslampjes in de achterportieren gaan knipperen om achterpassagiers te waarschuwen voor naderend verkeer of andere gevaren. Dit maakt het veiliger om uit te stappen.

Bepaalde InControl-functies zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Voor meer informatie over beschikbaarheid en volledige voorwaarden kunt u contact opnemen met een Land Rover dealer. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.