STEALTH EN VERMOGEN

MINIMALISTISCH DESIGN

Strak gedrapeerde carrosserievlakken benadrukken kracht en prestaties, terwijl de slanke koplampen, grille en aërodynamisch gestileerde onderbumper vertrouwen en karakter uitstralen. De doorlopende achterlichtsignatuur geeft de achterzijde een uniek design.

KRACHTIGE HOUDING

De imposante uitstraling van de Range Rover Sport is het resultaat van zijn krachtige houding, markante proporties en korte overhangen vóór en achter. 23” velgen zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen. Het silhouet van de auto is onmiskenbaar.

EXCLUSIEVE DETAILS

De Range Rover Sport Dynamic biedt karakteristieke designelementen. Details in Satin Burnished Copper, unieke onderbumpers en woordmerk in Matte Graphite versterken de markante en assertieve uitstraling. 

VERBETERDE PRESTATIES

Range Rover Sport Chassis with Dynamic Air Suspension

DYNAMISCHE LUCHTVERING

Elke New Range Rover Sport is voorzien van een instelbare dynamische luchtvering en bereidt de auto voor op het wegverloop met navigatiegegevens en luchtveren met regelbaar luchtvolume, voor een responsiever, dynamischer en evenwichtiger rijgedrag.

Range Rover Sport 3d model visual

TORQUE VECTORING

Torque Vectoring by Braking zorgt voor een bochtgedrag met betere respons en grotere controle, zelfs in de scherpste bochten. Het elektronisch gestuurde differentieel en het remsysteem van de auto zorgen continu voor een evenwichtige verdeling van het aandrijfkoppel over de vier wielen.

 

Infotainment System Features of the modern luxury car

ADAPTIVE DYNAMICS

Minimaliseert ongewenste bewegingen van de carrosserie, zoals overhelling in bochten of langshelling bij hard remmen, door meer dan 100 parameters tot 500 keer per seconde te bewaken om nauwkeurig de vereiste respons te bepalen.

Range Rover Sport 3d model visual

DYNAMIC LAUNCH

Dynamic Launch1 optimaliseert het schakelgedrag en levert maximaal koppel voor een snellere acceleratie in rechte lijn. Uniek voor de Range Rover Sport.

 

Range Rover Sport EIGER_GREY_SATIN on charging station

ELECTRIC HYBRID

Indrukwekkende prestaties en efficiency, en een van de weinige auto’s geschikt voor DC-snelladen met 50 kW. De Range Rover Sport extended range plug-in electric hybrid (PHEV) kan in minder dan een uur tot 80 procent opladen. Met een 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor, 160 kW elektromotor en verschillende rijmodi.

Side view of the Range Rover Sport

SV PETROL V8 

De speciaal afgestemde 467 kW/635 pk Twin Turbocharged 4.4 liter V8 mild hybrid-motor van de SV EDITION ONE is de krachtigste motor die ooit in een Range Rover is gemonteerd. De motor levert onmiddellijke respons met uitzonderlijke rijeigenschappen voor een efficiënter piekvermogen dan ooit tevoren.

Range Rover Sport Borasco grey running under bridge

MILD HYBRID 

De mild hybrid-motoren van de Range Rover Sport winnen energie terug die normaal gesproken tijdens het afremmen verloren gaat en slaan die op om later weer te gebruiken. Standaard op zescilinder dieselmotoren.

ELECTRIC HYBRID SPECIFICATIES

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS (TOT)

123

KM††

WLTP. Tot 96 km verwachte actieradius onder werkelijke rijomstandigheden.

CO2-EMISSIE (VANAF)

 

18

G/KM††

Nul uitlaatemissies in de EV-modus.

OPLADEN BIJ OPENBARE LAADSTATIONS IN

<60

MINS

Tot 80% opladen in minder dan een uur met een DC-snellader.

OPLADEN MET THUISLADER IN

 

2,5

UUR

Tot 100% met een 7 kW AC-thuislader.

SPORTIEVE LUXE

INTUÏTIEVE TECHNOLOGIE

Range Rover sport interior dashboard and infotainment system.

AMAZON ALEXA

Vraag Alexa3 om muziek af te spelen, te bellen of slimme thuisapparaten te bedienen terwijl u zich concentreert op het rijden. U kunt zelfs thuis vanuit uw luie stoel communiceren met uw Range Rover Sport via de Land Rover Remote-skill.

Range Rover sport interior dashboard and infotainment system.

PIVI PRO

Het bekroonde Pivi Pro-infotainmentsysteem is ons meest intuïtieve systeem tot nu toe. Alle bedieningselementen zijn geïntegreerd op één touchscreen, met gemakkelijke connectivity met smartphones en toegang tot een groot aantal connected rijfuncties.

Range Rover sport interior dashboard and infotainment system.

13,1" TOUCHSCREEN

Het naadloos geïntegreerde 13,1” gebogen ‘floating glass’ touchscreen biedt haptische feedback en een nog voelbaardere gebruiksbeleving die u helpt bij het intuïtief navigeren door en bedienen van de systemen van de Range Rover Sport.

Noise Cancellation Feature in Range Rover Sport

MERIDIANTM SIGNATURE SOUND

Het MeridianTM Signature Sound audiosysteem zorgt voor een levensechte geluidsweergave. Een subwoofer en 34 luidsprekers creëren een inspirerende geluidsbeleving op elke zitplaats dankzij de MeridianTM Trifield 3D-technologie.

Range Rover Sport interior

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Uw passagiers kunnen films kijken of een game console aansluiten voor entertainment tijdens de rit. Twee 11,4” high-definition schermen bieden screen mirroring en kunnen via HDMI met apparaten worden verbonden.

Range Rover Sport Information System Features

HET GEMAK VAN CONNECTIVITY

Het Online Pack biedt naadloze connectivity met toegang tot geïntegreerde apps zoals Amazon Alexa en Spotify. Met SOTA-updates (Software-Over-The-Air) blijft uw auto altijd up-to-date.

Range Rover Sport interior dashboard and infotainment system.

DRAADLOOS OPLADEN

Dankzij het draadloos opladen van apparaten kunt u compatibele smartphones opladen en beperkt u de wirwar van kabels in de passagiersruimte tot een minimum. 

Man in Sunglasses, Driving a Range Rover Sport

BESTUURDERSONDERSTEUNING

Kies uit een reeks functies om rijden en parkeren eenvoudiger te maken. Er zijn talrijke innovatieve technologieën beschikbaar om uw rijbeleving verder te verbeteren.

Range Rover headlights internal mechanics

DIGITALE LED-KOPLAMPEN

Digitale LED-koplampen met signature-dagrijverlichting bieden met een bereik tot wel 500 m een beter zicht in het donker. Elke koplamp is voorzien van 1,3 miljoen digitale microspiegeltjes en Adaptive Lighting gebruikt navigatiegegevens om het wegverloop anticiperend te volgen.

Range Rover Sport infotainment system.

3D SURROUND CAMERA

Technologieën die gericht zijn op de bestuurder omvatten de 3D Surround Camera inclusief ClearSight Ground View9. Hiermee kunt u als het ware 'door' de motorkap heen kijken. Manoeuvreerverlichting bij lage snelheid verlicht de grond naast de auto, zodat u in het donker veilig in krappe plekken kunt sturen.

Range Rover Sport carpathian grey parked in parking area

REMOTE PARK ASSIST

Met Remote Park Assist10 zet u de volgende stappen op weg naar autonoom rijden. Hiermee kunt u uw Range Rover Sport in en uit krappe (parkeer)ruimtes manoeuvreren, waarbij u uw auto van buitenaf bestuurt via uw smartphone.

UITZONDERLIJKE CAPACITEITEN

Range Rover Sport drifting over muddy off road

TERRAIN RESPONSE

Met zeven terreinmodi waaruit u kunt kiezen, kan de Range Rover Sport de respons van de motor, transmissie, differentiëlen en onderstelsystemen van uw auto aanpassen met behulp van Terrain Response 2. Met de technologie van Configurable Terrain Response kunt u uw systeemvoorkeuren voor offroad-rijden aanpassen.

Range Rover Sport borasco grey running on underground road

ALL WHEEL STEERING

All Wheel Steering zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden en verbeterde wendbaarheid bij lage snelheden, en daarmee voor snellere acceleraties en meer zelfvertrouwen bij het nemen van bochten.  Profiteer van fenomenale wendbaarheid en een draaicirkel van minder dan 11 m, de kleinste van alle Range Rovers. All Wheel Steering is standaard op de SV en i.c.m. P550e-motor.

Range Rover Sport carpathian grey running on road

DYNAMIC RESPONSE PRO

Stem het rijgedrag van uw Range Rover Sport af als nooit tevoren met de dynamische luchtvering met Dynamic Response Pro. Luchtveren met regelbaar luchtvolume bieden meer comfort en controle. De elektronische Active Roll Control kan een stabilisatiekoppel tot 1.400 Nm uitoefenen op elke as.

Parked Range Rover Sport River Side

OFFROAD-CONTROLE

Voor het instellen en aanhouden van een constante snelheid onder veeleisende omstandigheden, zoals rijden over modder, nat gras, ijs, sneeuw en onverharde wegen. 's Werelds eerste Adaptive Off-Road Cruise Control detecteert het terrein en regelt automatisch de rijsnelheid voor optimale controle terwijl het gewenste comfortniveau gehandhaafd blijft.

Range Rover Sport wading through a river in Iceland

WADEN

De Range Rover Sport is berekend op een maximum doorwaaddiepte van 900 mm**. De 3D Surround Camera, met Wade Sensing-functie, laat u weten wanneer de waterdiepte de maximum doorwaaddiepte van de auto nadert. Het systeem biedt realtime-informatie voor een beter inzicht in de omstandigheden, vooral bij weinig zicht.

PERSONALISERING OP MAAT

Stem de Range Rover Sport af op uw voorkeuren met een keuze uit modellen, motoren en uitvoeringen.


CUSTOM OF BESTELKLAAR

Selecteer eerst het model, de motor en de uitvoering voordat u uw auto personaliseert met een keuze uit lak-, wiel- en interieuropties. 

BLIJF ONTDEKKEN

Range Rover Sport carpathian grey parked in parking area

UITVOERINGEN EN SPECIFICATIE

Bekijk de volledige modelreeks en specificaties.

Side view of Range Rover Sport

RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

Boeiend, dynamisch en assertief.

Range Rover Sport carpathian grey running on road

OVERZICHT

Geniet van de verfijnde elegantie van de Range Rover Sport. 

††Bekijk WLTP-waarden.

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie-, brandstof-/energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren al naargelang de rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen en banden, accessoires, gereden route en de staat van de accu. De actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute.

 

Oplaadtijden zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadplaatsen en de laadduur.

 

*Fitted as Standard on Range Rover Sport SV EDITION ONE.

**Controleer altijd de route en het eindpunt voordat u gaat waden.

 

1Not available on plug-in electric hybrid.

2Alleen beschikbaar op First Edition.

3Texcell-onderzoek, 2020, uitgevoerd voor en resultaat aangeleverd door Panasonic.

4Uw auto is voorbereid voor Apple CarPlay®. De diensten die worden aangeboden door Apple CarPlay® zijn afhankelijk van de beschikbare functies in uw land. Zie https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie.

5Uw auto is voorbereid voor Android AutoTM. De diensten die worden aangeboden door Android AutoTM zijn afhankelijk van de beschikbare functies in uw land. Zie https://www.android.com/intl/nl_nl/auto/ voor meer informatie.

6Connected Navigation vereist een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

7Fair Use-beleid mogelijk van toepassing. Standaard abonnement van 1 jaar dat kan worden verlengd na de door uw Land Rover dealer geadviseerde aanloopperiode.

8Fair Use-beleid van toepassing. Indien binnen een maand 20 GB aan data is verbruikt, is het mogelijk dat de datasnelheid en functionaliteit in de auto de rest van de maand afneemt. Voor meer informatie over het Fair Use-beleid dat van toepassing is, raadpleegt u de voorwaarden voor InControl Pivi Pro op landrover.com/pivi-pro-terms. Hoeveel streaming-tijd mogelijk is binnen de databundel is afhankelijk van de streamingprovider en de resolutie van bekeken video's. Bekijken van HD-video's zal het dataverbruik aanzienlijk verhogen.

9Beeld is niet live. Controleer voor uw veiligheid de omgeving.

10Beschikbaar eind 2022.

 

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.

 

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

 

Pivi- en InControl-functies, opties, diensten van derden en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw Land Rover dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen met betrekking tot InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of geaffilieerde bedrijven. Bepaalde Alexa-functionaliteit is afhankelijk van smart home-technologie. Voor het gebruik van Amazon Alexa is een Amazon-account vereist.

 

Apple CarPlay® is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

Android AutoTM is een handelsmerk van Google LLC.

App Store is een handelsmerk van Apple Inc.

Google Play Store is een handelsmerk van Google LLC.

 

MeridianTM is een geregistreerd handelsmerk van Meridian Audio Ltd. TrifieldTM en het 'three fields' logo zijn geregistreerde handelsmerken van Trifield Productions Ltd.