Als het gaat om het opladen van uw auto, kan het leven niet eenvoudiger. Hier vindt u alles wat u moet weten om elke dag maximaal elektrisch te kunnen rijden.

LAADAANSLUITINGEN

Uw auto maakt gebruik van CCS (Combined Charging System) voor aansluiting op een laadpunt. Dit is compatible met langzamer AC-laden en voor bepaalde modellen ook met DC-snelladen. Sommige andere autofabrikanten gebruiken afwijkende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze zijn niet compatible met elektrische Land Rovers.

 

AC-LADEN

Het bovenste deel van de CCS-aansluiting van uw auto wordt gebruikt voor AC-laden (max. 7 kW). Stekkers die in deze aansluiting passen, worden Type 2-stekkers genoemd en zijn compatible met uw thuislader, openbare laadpunten en 230V-stopcontacten.

DC-SNELLADEN

Op bepaalde modellen is de onderste helft van de CCS-aansluiting van uw auto voorzien van twee pennen die in combinatie met drie van de pennen hierboven geschikt zijn voor DC-snelladers (tot 50 kW), meestal gebruikt langs snelwegen en hoofdwegen. De twee onderste pennen zijn toegankelijk door de onderste afdekking van de aansluiting te verwijderen.

LAADKABELS

 

Uw auto is compatible met drie soorten laadkabels voor verschillende voedingsbronnen.

LAADKABEL VOOR AC-LAADPAAL OF AC-THUISLADER (MODUS 3)

Met een Modus 3-laadkabel sluit u uw auto aan op een thuislader en openbare AC-laadpunten. Deze kabel is aan beide uiteinden voorzien van een Type 2-stekker.

VASTE KABEL VOOR DC-SNELLADER

DC-snelladers langs snelwegen en hoofdwegen hebben altijd zelf een kabel, zodat u geen eigen kabel hoeft te gebruiken. Voor het opladen moet de kabelstekker op beide delen van de CCS-aansluiting van uw auto worden aangesloten.

LAADKABEL VOOR 230V- OF SCHUKO-STOPCONTACT (MODUS 2)

Met de Modus 2-laadkabel sluit u uw auto aan op 230V- of Schuko-stopcontacten. Deze kabel heeft een Type 2-stekker aan het ene uiteinde en een normale stekker aan het andere uiteinde.

AANBEVOLEN SMARTPHONE-APPS

Met de Land Rover Remote-app en Land Rover iGuide-app hebt u direct toegang tot controle, bediening en handleidingen voor het opladen van een auto thuis of onderweg.

ADVIES OVER OPLADEN ONDERWEG

Met de Land Rover iGuide-app vindt en begrijpt u eenvoudig de belangrijkste functies en bedieningselementen van uw auto. De app werkt tevens als een mobiele gebruikershandleiding, zodat u altijd het antwoord op elke vraag over opladen bij de hand hebt1.

REGEL EN BEWAAK HET OPLADEN VANAF ELKE LOCATIE

Met de functie Opladen op afstand in uw Land Rover Remote-app hebt u volledige controle over de laadstatus, rechtstreeks via uw telefoon. Met één druk op de knop kunnen vertrektijden en een gewenste laadtijd worden ingesteld1.

EXTRA ONDERSTEUNING

Discovery Sport outside of glass house

INSTALLATIE VAN EEN THUISLADER

Een professioneel geïnstalleerde thuislader is de gemakkelijkste en handigste manier om elke dag volledig opgeladen te beginnen.

Range Rover Evoque

OPLADEN BIJ OPENBARE LAADPUNTEN

Opladen op uw bestemming is een handige manier om tussentijds op te laden als u weg van huis bent. Ontdek waar u dit kunt doen en hoe u ervoor betaalt.

INSTELLEN

Om het meeste uit de belangrijkste functies en mogelijkheden van uw auto te halen, maakt u eerst verbinding met het infotainmentsysteem en stelt u de afstandsbediening via uw smartphone1 in.

Extreme crop of the display shown

ELECTRIC HYBRID-RIJPROGRAMMA'S

Maak uzelf vertrouwd met de standen die u kunt kiezen om te rijden op elektriciteit en benzine.

1Alleen i.c.m. compatible smartphones. Afhankelijk van de landeljke beschikbaarheid van providerplatforms van derden en het mobiele netwerk.

 

InControl-functies, opties en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een micro-simkaart en een geschikt data-abonnement dat doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd.

 

IOS is een handelsmerk van Apple Inc. Mogelijk zijn voorwaarden voor eindgebruikers van Apple Inc van toepassing.

 

Android is een handelsmerk van Google LLC