LAAD OP TIJDENS HET PARKEREN

Naast het ultieme gemak en de kostenbesparing van thuis opladen kan op tijd opladen op uw bestemming een geweldige manier zijn om de elektrische actieradius van uw Land Rover plug-in electric hybrid (PHEV) gedurende de dag te vergroten.

Dit helpt ook uw brandstofkosten te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen, omdat u in de EV-modus geen uitlaatemissies genereert.

WAAR KAN IK ONDERWEG OPLADEN?

Dankzij een snel groeiend netwerk van laadpunten – bij o.a. winkelcentra, sportscholen, parkeerterreinen en zelfs uw werkplek – hebt u meer mogelijkheden dan ooit om uw auto op te laden terwijl die geparkeerd staat. Bovendien kunt u al die laadpunten heel eenvoudig vinden.

VIND ALTIJD EEN LAADSTATION IN DE BUURT: LAND ROVER CHARGING APP

Onze Public Charging App, powered by Plugsurfing, is met een Europees netwerk van meer dan 500.000 laadstations in 27 landen de ideale app voor het vinden van een laadplek.

Pertinent Driving Infotainment and Navigation Feature

VIND LAADPUNTEN MET BEHULP VAN DE NAVIGATIE IN UW AUTO

Met het InControl-navigatiesysteem1 van uw Land Rover hebt u altijd duizenden laadpunten binnen handbereik, plus navigatieroutes van vertrek tot bestemming en live verkeersinformatie.

 

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.

SNELLADEN MET TESLA SUPERCHARGERS

Geëlektrificeerde Land Rovers kunnen ook worden opgeladen bij alle Tesla Superchargers in Nederland en een selectie van Superchargers in de rest van Europa2. Voor vakanties, roadtrips en andere lange reizen biedt dit uitgebreide, internationale netwerk extra vertrouwen en gebruiksgemak. Hierdoor wordt het aantal snelle, betrouwbare laadpunten dat u onderweg kunt gebruiken nog groter.

SNELLADEN MET TESLA SUPERCHARGERS

Geëlektrificeerde Land Rovers kunnen ook worden opgeladen bij alle Tesla Superchargers in Nederland en een selectie van Superchargers in de rest van Europa2. Voor vakanties, roadtrips en andere lange reizen biedt dit uitgebreide, internationale netwerk extra vertrouwen en gebruiksgemak. Hierdoor wordt het aantal snelle, betrouwbare laadpunten dat u onderweg kunt gebruiken nog groter.

HOE LAAD IK DE ACCU ONDERWEG OP?

Uw Land Rover electric hybrid maakt gebruik van een gecombineerd laadsysteem (CCS) voor aansluiting op een oplaadpunt. Dit is compatible met lagere AC-laadsnelheden en voor bepaalde modellen ook met hoge DC-laadsnelheden. Sommige andere autofabrikanten gebruiken verschillende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze worden op minder grote schaal gebruikt in het oplaadnetwerk en zijn niet compatible met de electric hybrids van Land Rover.

 

Op plaatsen als winkelcentra, sportscholen en parkeerplaatsen bevinden zich tragere AC-oplaadpunten. Snelle DC-laadpunten bevinden zich doorgaans langs snelwegen en hoofdwegen.

Land Rover Plug Illustration

AC-LADEN

Bij de meeste openbare AC-oplaadpunten moet u uw eigen kabel gebruiken. Alle Land Rover electric hybrids worden dus standaard geleverd met een AC-laadkabel. Dit is dezelfde kabel die u ook kunt gebruiken voor uw thuislader.

Land Rover Charging Plug Illustration

DC-SNELLADEN

De snelste manier om onderweg op te laden. De DC-snelladers hebben hun eigen kabels, u hoeft de laadkabel van uw auto dus niet te gebruiken.

HOE BETAAL IK VOOR OPLADEN?

BLIJF ELEKTRISCH RIJDEN ONTDEKKEN

Electric Charger

OPLADEN VAN EEN ELECTRIC HYBRID

Van laadtijden tot kostenbesparingen: leer alles wat u moet weten over het thuis of op uw bestemming opladen van uw electric hybrid.

Parked Discovery Sport at phev charging point

EEN THUISLADER VOOR UW AUTO INSTALLEREN

Een professioneel geïnstalleerde thuislader is de handigste en voordeligste manier om elke dag volledig opgeladen te beginnen.

1Alleen i.c.m. compatible smartphones. Afhankelijk van de landeljke beschikbaarheid van providerplatforms van derden en het mobiele netwerk.

2Op dit moment kunt u in Nederland gebruikmaken van alle Tesla Superchargers en in de volgende landen van een selectie: Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Luxemburg, Zwitserland en IJsland. Wij raden aan om te kijken in de Tesla app welke Superchargers beschikbaar zijn voordat u naar het buitenland gaat. 

Het gebruik van een Supercharger, laadpunt of app van Tesla of van derden is onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden van Tesla en/of van derden. Jaguar Land Rover is niet aansprakelijk voor het gebruik van een Supercharger, laadpunt en/of app van Tesla of van derden.