DE MEEST DYNAMISCHE RANGE ROVER WIELOPHANGING

Krijg meer controle over uw SV-prestaties.

De 6D Dynamics-wielophanging vervangt traditionele stabilisatorstangen door een geavanceerd hydraulisch circuit en biedt uitzonderlijke ondersteuning tegen overhellen in bochten en aanzienlijk minder duiken bij accelereren en remmen. Dit systeem is een wereldprimeur en begrenst het overhellen zo effectief dat 1,1 g dwarsversnelling mogelijk is met de standaard allseason-banden.

Het resultaat is de meest boeiende Range Rover Sport aller tijden.

Naast een gewichtsbesparing van 8 kg ten opzichte van traditionele stabilisatorsystemen reageert de 6D Dynamics-wielophanging op intelligente wijze op verschillende rijstijlen, waardoor u beschikt over een breed scala aan rijeigenschappen passend bij uw actuele rijomstandigheden.

Een nieuwe SV-modus omvat een unieke kalibratie voor rolstijfheid, duikstijfheid, compressie- en terugveerdemping en een verdere verlaging van de auto met 15 mm voor een ultieme dynamische rijbeleving.

En omdat de auto vlakker blijft en het gewicht gelijkmatiger wordt verdeeld, wordt er meer remkracht naar de achterkant geleid voor betere remprestaties.

Dit biedt het ultieme rijcomfort en de capaciteiten die u van een Range Rover mag verwachten, met de verminderde overhelneiging en de stijfheid die u van een sportauto verwacht. 

DE EERSTE 23" VELGEN IN CARBON FIBRE

Aanzienlijke gewichtsbesparing, kracht en stijfheid. De kenmerken die de grenzen van de rijdynamiek verleggen, zijn allemaal aanwezig in de 23" SV-velgen in Carbon Fibre. De velg is het resultaat van een drie jaar durend rigoureus ontwikkelings- en testprogramma en demonstreert een absolute concentratie op het uitzonderlijke. 

De velgen hebben een innovatief 5-Split Spoke-design, dat mogelijk wordt gemaakt door de uitgekiende stapeling van Carbon Fibre-weefsels, en biedt een gewichtsbesparing van 21 kg voor de complete velgset ten opzichte van velgen in gesmeed aluminium. Dit zorgt voor een nog snellere acceleratie en vertraging, een grotere wendbaarheid en een lager brandstofverbruik.

De superieure sterkte en stijfheid van de innovatieve carboncomposietstructuur en het productieproces zorgen ook voor een grotere stuurstabiliteit. Het is een velg die de grenzen van rijdynamiek verlegt en het rijplezier op de weg en offroad vergroot.

Er zijn kleuropties voor zichtbaar Carbon Fibre in gloss en satin, waarbij de afwerking is afgestemd op de carrosseriekleur van uw auto.

UITMUNTENDE BANDENCONTROLE

De Range Rover Sport SV is de eerste Range Rover ooit met verschillende bandenmaten, met een breedte van 285 mm voor en 305 mm achter voor extra tractie en controle.

CARBON CERAMIC-REMSYSTEEM.
EEN PRIMEUR VOOR RANGE ROVER.

De remmen van de Range Rover Sport SV zijn ontwikkeld in samenwerking met Brembo, de wereldleider op het gebied van remtechnologie, en bestaan uit een uniek remsysteem met Integrated Power Booster (IPB) voor ongeëvenaarde remprestaties.

Dit krachtige remsysteem is ontworpen met een verbeterde weerstand tegen hoge temperaturen en een ongeëvenaarde drukverdeling. Het levert uitzonderlijk remvermogen, weerstand tegen fading en beperkte slijtage. Het is gekalibreerd door het SV-team voor een pedaalgevoel met de beste respons ooit in een Range Rover.

De remschijven met een diameter van 440 mm zijn gebaseerd op technologie uit de Formule 1 en zijn de grootste in een productiemodel gemonteerde remschijven.

Het lichtgewicht keramische materiaal van de remschijven is versterkt met carbon fibre en heeft een extra keramische frictielaag op beide kanten van de schijf, wat een hoge mechanische sterkte en duurzaamheid garandeert. De onafgeveerde massa wordt hiermee aan alle vier de wielen met in totaal 34 kg gereduceerd.

Zelfs met de intense hitte die wordt gegenereerd tijdens de zware sessies op het circuit – en tests die meer dan twee keer zo zwaar zijn als de AMS-norm (Automotive Sport) – zorgt de unieke plaatsing met acht remzuigers voor een optimale verdeling van de remblokdruk en een fadebestendigheid die groter is dan van veel sportauto's.

Met de keuze uit exclusieve SV-kleurencombinaties voor de remklauwen kunnen deze perfect op de rest van exterieurafwerking worden afgestemd. Het is een systeem dat er net zo dynamisch uitziet als het aanvoelt. 

DE KRACHTIGSTE RANGE ROVER OOIT.

Ervaar exclusieve SV-prestaties.

De 4.4 liter V8 MHEV-benzinemotor is uniek voor de Range Rover Sport SV en levert een opwindende 467 kW/635 pk, 800 Nm koppel en 0-100 km/h in 3,8 seconden*.

De V8-motor van de Range Rover Sport SV is uitgerust met twee parallelle twin-scroll turbocompressoren voor een alerte vermogensontwikkeling en een boost over het gehele toerenbereik. Dit zorgt voor een verbetering van rijgedrag, piekvermogen en efficiency ten opzichte van elke vorige V8 Range Rover.

Elke cilinder is voorzien van 'spray bore'-technologie, waarbij typische stalen cilindervoeringen zijn vervangen door een extreem dunne laag opgespoten metaal. Dit reduceert het gewicht en de wrijving, terwijl de warmteoverdracht en de thermische efficiency worden verbeterd. Het Valvetronic-systeem met variabele inlaat en dubbele VANOS-klepbediening is een aanvulling op de nokkenasaandrijving voor optimale verbrandingsprestaties.

In de Dynamic Launch-modus verhoogt het MHEV-systeem de prestaties met elektrische ondersteuning om de krachtigste acceleratie van de auto mogelijk te maken.

Akoestisch klinkt de Range Rover Sport SV net zo goed als hij rijdt. Het actieve uitlaatsysteem is voorzien van tweetraps, elektronisch geregelde kleppen die een doelgerichte, gemoduleerde puls bieden bij kleine gasklepopeningen.

Wanneer de SV-modus is geactiveerd, worden de bedieningsparamters gewijzigd naar een meer prestatiegerichte instelling, waardoor de uitlaatkleppen vaker kunnen worden geopend en langer open kunnen blijven. Bij een hoger motortoerental en een grotere, bestendigere luchtstroom resoneert het strakke, scherpe karakter van de SV met een volledig theatraal effect.

HET SUMMUM VAN INSPIREREND GELUID

Voel de flow van uw muziek. De SV Body and Soul-voorstoelen met SUBPAC™-drivers bieden een voelbaar en veel breder bereik dan traditionele luidsprekers en zetten geluid om in een diep meeslepende en fysiek-genuanceerde bas.

SUBPAC™ vibrotactiele technologie wordt gebruikt door professionele muziekproducenten en geluidontwerpers over de hele wereld en combineert AI-optimaliseringssoftware met twee haptische versterkers en vier ingebouwde transducers.

Het vormt een uitbreiding op de 29 luidsprekers van het Meridian Signature Sound-audiosysteem van de auto. Daarmee is het een complete revolutie op het gebied van automotive audio en een significante verandering van uw muziekbeleving.

Met zes wellness-modi, variërend van 'kalm' tot 'stimulerend', heeft de Body and Soul-stoel met biometrische tests vastgestelde voordelen voor de inzittenden, waaronder minder stress en een betere concentratie.

De SV Body and Soul-stoel wordt ondersteund door intuïtieve veiligheidswaarschuwingen en biedt de meest meeslepende, persoonlijke audiobeleving tijdens elke rit. 

BLIJF ONTDEKKEN

Front view of Range Rover SV

RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

Betoverend, dynamisch, assertief. 

SV logo

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS 

Ongeëvenaarde luxe. Ongeëvenaarde prestaties. 

Range Rover Sport carpathian grey parked in parking area

UITVOERINGEN EN SPECIFICATIE

Bekijk de volledige modelreeks en specificaties.

*Tot 800 Nm koppel en 0-100 km/h in 3,8 s bij gebruik van gecombineerd motor- en MHEV-vermogen, Dynamic Launch-modus en Carbon Fibre velgen en remmen.

 

Het getoonde SV-model is uitgevoerd in Carbon Bronze Matte. Deze exclusieve uitvoering is in gelimiteerde oplage geproduceerd en is niet langer beschikbaar. Neem contact op met uw retailer voor actuele informatie over beschikbaarheid.