MEER DAN 50 JAAR VERFIJNING

De Range Rover is de eerste 4x4 die was ontworpen om even goed op de weg te zijn als offroad en blijft tot op de dag van vandaag de maatstaf in zijn klasse. Wij vieren de baanbrekende hoogtepunten van onze ultieme, luxueuze SUV, die zich net zo thuis voelt op het Place du Casino in Monaco als in de Sahara.

DE EVOLUTIE VAN EEN ICOON

HOOGTEPUNT

EERSTE GENERATIE

WAT GEBEURDE ER?

De nieuwe Range Rover wordt op 17 juni geïntroduceerd met een lichtgewicht aluminium V8-motor, permanente 4WD en schijfremmen rondom.

HOOGTEPUNT

In Vogue

WAT GEBEURDE ER?

Onze eerste in serie gebouwde limited edition Range Rover – de ‘In Vogue’ – wordt wereldwijd enthousiast ontvangen.

HOOGTEPUNT

TWEEDE GENERATIE

WAT GEBEURDE ER?

De Range Rover (P38a) wordt geïntroduceerd met een long wheelbase-chassis en een nieuwe semi-monocoque-carrosserie, plus een verbeterde elektronische luchtvering.

HOOGTEPUNT

DERDE GENERATIE

WAT GEBEURDE ER?

De Range Rover (L322) wordt geïntroduceerd met onafhankelijke wielophanging en luchtvering rondom, gedemonstreerd op de locaties RAF Kinloss, Skibo Castle en Novar Estate.

HOOGTEPUNT

EEN FAMILIE VAN

EEN HALF MILJOEN

WAT GEBEURDE ER?

De 500.000e Range Rover wordt gebouwd in onze fabriek in het Britse Solihull.

HOOGTEPUNT

RANGE ROVER SPORT

WAT GEBEURDE ER?

Als tweede Range Rover model wordt de Range Rover Sport geïntroduceerd, samen met nieuwe 4.4 liter V8 en 4.2 liter V8 Supercharged-benzinemotoren.

HOOGTEPUNT

VIERDE GENERATIE

WAT GEBEURDE ER?

Het nieuwe model wordt op 6 september geïntroduceerd bij de Royal Ballet School in Londen – als 's werelds eerste aluminium SUV.

HOOGTEPUNT

'S WERELDS SNELSTE SUV

WAT GEBEURDE ER?

De Range Rover Sport SVR wordt geïntroduceerd en is de snelste productie-SUV aller tijden.

HOOGTEPUNT

TOT AAN DE HEMELPOORT

WAT GEBEURDE ER?

De Range Rover Sport Plug-in Hybrid was de eerste auto die de gigantisch hoge en 999 treden tellende trap met een hoek van 45 graden beklom naar de Heaven's Gate in China.

HOOGTEPUNT

EERBETOON AAN

ONZE OORSPRONG

 

WAT GEBEURDE ER?

Er worden 1.970 auto's geproduceerd ter ere van het 50-jarig jubileum. Verkrijgbaar in de originele introductiekleuren, waaronder Tuscan Blue.

GEBOREN OM TE ONTDEKKEN

De Range Rover heeft continenten overwonnen.

WIST U DAT?

Vier dingen die u nog niet wist over onze baanbrekende SUV.

DE FILMSTER

De Range Rover heeft in meer dan 1.400 films en tv-programma's gefigureerd, waaronder vijf James Bond-films: Octopussy (1983), The Living Daylights (1987), Tomorrow Never Dies (1997), Skyfall (2012) en Specter (2015).

DE BRANDWEERWAGEN

In de jaren zeventig werden speciaal gebouwde Range Rovers met zes wielen gebruikt als brandweerwagens. Sommige daarvan zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik.

HET MUSEUMSTUK

Kort na zijn introductie in 1970 was de Range Rover de eerste auto die werd tentoongesteld in het Louvre in Parijs, als een 'Toonaangevend voorbeeld van industrieel design'.

DE KEUZE VAN VIP'S

Tot de wereldsterren die Range Rover rijden (of hebben gereden), behoren Her Majesty the Queen, ex-Beatle Paul McCartney, basketballegende Michael Jordan en Hollywood-ster Tom Cruise.

Range Rover surrounded by people taking pictures and filming
1970s six wheel Range Rover fire truck
Classic Range Rover parked on rocky hill
Range Rover parked outside event
Autoplay Start
Autoplay Stop

RANGE ROVER RIJDEN

Beleef onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eersteklas Land Rover reizen.

RANGE ROVER

De Range Rover vormt het hoogtepunt van een lange en ongeëvenaarde familielijn, en staat qua design, comfort en vakmanschap op eenzame hoogte. Hij is het summum van geraffineerde capaciteiten.

RANGE ROVER WESTMINSTER

Onze limited edition Westminster en Westminster Black Editions onderscheiden zich door hun unieke details en uitgebreide uitrusting, die voortbouwen op de prestigieuze stijl en klasse van Range Rover.

RANGE ROVER SVAutobiography DYNAMIC BLACK

Deze prachtige nieuwe edition – met metallic lak in Santorini Black en een keur aan exclusieve designkenmerken in Black – versterkt het elegante profiel en straalt ultieme verfijning uit.

De foto’s in deze brochure zijn vervaardigd voor internationaal gebruik. Specificaties kunnen derhalve afwijken van die van de uitvoeringen in ons land. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.