UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

BROWSER UPDATE

Wij hebben geconstateerd dat u niet de allernieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Door de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, kunt u onze site zien en gebruiken zoals deze is bedoeld. Ook zal uw internetbezoek veiliger zijn, omdat de nieuwste uitvoering beter is berekend op de nieuwste internetrisico's.

Range Rover Sport

TECHNOLOGIEËN RANGE ROVER SPORT

INFOTAINMENT

HEAD-UP DISPLAY

Deze optie laat op de voorruit belangrijke gegevens zien over onder meer snelheid, navigatie en de gekozen versnelling. Zo hoeft u nooit uw ogen van de weg te halen. Het maakt gebruik van lasers om ‘uitwissen’ te voorkomen en kan geconfigureerd worden volgens uw voorkeuren. Het optionele Traffic Sign Recognition werkt in combinatie met Head-up Display. De functie detecteert verschillende snelheidslimieten en houdt u via het instrumentenpaneel en via de voorruit volledig op de hoogte van bepaalde verkeersborden.

TBC

INCONTROL TOUCH PRO

De volgende generatie hard- en software van InControl Touch Pro tilt connectivity en entertainment in de Range Rover Sport naar het hoogste niveau. InControl Touch Pro is het meest geavanceerde multimediasysteem dat Land Rover ooit heeft aangeboden. Het zeer snel reagerende 10"-touchscreen ondersteunt ’swipe & pinch’-bewegingen en biedt ons meest uitgebreide audiovisuele entertainment ooit. Om de beleving nog meer te verrijken, is er een volledig aanpasbaar beginscherm evenals een natuurlijke spraakbediening.

TBC

INCONTROL CONNECT PRO

Dit aanvullende technologiepakket zorgt voor nog meer connectivity en gebruiksgemak in uw auto. InControl Apps zorgt ervoor dat u de aspecten van uw beleving aan boord kunt verbeteren met compatible smartphone-apps en het 10”-touchscreen. Daarbij kunt u met Remote Premium via uw smartphone met uw auto communiceren. With the Wi-Fi Hotspot and InControl Pro Services functions keeping you connected to the outside world. Of het nu voor zaken is of voor ontspanning, het leven is er eenvoudiger op geworden.

TBC

INCONTROL PROTECT

Om te communiceren met uw Land Rover functioneert uw smartphone als portal met InControl Protect. U kunt op afstand uw tankinhoud controleren, uw Range Rover Sport terugvinden op een vol parkeerterrein, uw ritten registreren en u kunt zelfs controleren of u een raam hebt opengelaten. Optimised Land Rover Assistance is ook inbegrepen. Deze stuurt, in het onwaarschijnlijke geval van pech onderweg, diagnostische informatie en informatie waar u zich bevindt, door naar uw garage. In geval van een ongeluk, waarschuwt SOS Emergency Call de nooddiensten en geeft direct uw locatie door.

TBC

SPOTIFY VOOR INCONTROL APPS

De Spotify-app voor InControl Apps is beschikbaar met onze uitgebreide Connectivity packs, InControl Connect en Connect Pro. Dankzij de app kunt u onderweg genieten van een bibliotheek met meer dan 30 miljoen nummers. Deze app is ontworpen en ontwikkeld door Land Rover in samenwerking met Spotify en is speciaal geoptimaliseerd voor het touchscreen in uw Range Rover Sport – de app is net zo eenvoudig en prettig in het gebruik als de Spotify smartphone-app. U kunt zoeken op en bladeren door nummers, stations en aanbevelingen, afspeellijsten aanmaken en genieten van volledige toegang tot uw bibliotheek met offline nummers.

VIRTUEEL TFT-INSTRUMENTENPANEEL

Het optionele 12,3” virtuele instrumentenpaneel maakt gebruik van hoge resolutie display- en kleurentechnologie voor heldere weergave van belangrijke functies en gegevens van uw auto. Met elegante, virtuele instrumenten die in 3D chroom lijken uitgevoerd, kan het display worden afgestemd om de informatie te tonen die relevant is voor de actuele rijsituatie.

REAR SEAT ENTERTAINMENT

Het optionele Rear Seat Entertainment-systeem biedt de keuze uit 8” of 10” beeldschermen. Beide beschikken over WhiteFire® digitale draadloze hoofdtelefoons, HDMI, Mobile High-Definition link, USB-aansluiting en een speciale afstandsbediening.

WhiteFire® is een geregistreerde merknaam van Unwired Technology LLC en elk gebruik hiervan door Land Rover gebeurt onder licentie.

INCONTROL SECURE

Wanneer iemand inbreekt in uw auto of deze zonder uw toestemming verplaatst, wordt InControl Secure geactiveerd. U wordt gewaarschuwd en de auto gevolgd, totdat deze kan worden teruggehaald door de politie. Zelfs wanneer uw auto is gestolen inclusief sleutels, kunt u het systeem activeren door de meldkamer te bellen met de InControl Remote App.

INNOVATIE

GEHEEL ALUMINIUM CARROSSERIE

Lichter, sterker en duurzamer, de volledig aluminium zelfdragende carrosserie van de Range Rover Sport is van topklasse. Deze innovatie is zo ontwikkeld dat de sterkte van de carrosserie is geconcentreerd op het zwaartepunt en dat zorgt voor een uitstekende stijfheid en veel raffinement. De carrosserie is in staat om dezelfde offroad-belastingen te doorstaan als alle andere Land Rovers.

PRESTATIES

ADAPTIVE DYNAMICS

Dit systeem zorgt voor de perfecte balans tussen comfort en controle door de voortdurend variabele demperinstellingen. Door de bewegingen van de auto tot wel 500 keer per seconde te evalueren, reageert het op zowel de bestuurder als de rijomstandigheden en zorgt zo voor een comfortabel en beheerst rijgedrag.

TORQUE VECTORING

Dit systeem verbetert de stabiliteit en wendbaarheid van de auto bij het nemen van een bocht. De verdeling van het aandrijfkoppel over de wielen wordt continu gecontroleerd en aangepast om grip en stuurgedrag te verbeteren, zowel op de weg als offroad. Het is ook nuttig bij het nemen van bochten en bij het verminderen van onderstuur.

DYNAMIC MODE

Wanneer u met Terrain Response 2 de Dynamic Mode selecteert wordt de vering zodanig afgestemd dat de carrosseriebewegingen tot een minimum worden beperkt, wat een vlakker bochtgedrag en scherpere reacties met zich meebrengt. Dit zorgt voor sportievere rijeigenschappen op de weg.

DYNAMIC RESPONSE

Het nieuwste tweekanaals systeem kan de voor- en achterassen onafhankelijk van elkaar activeren. Zo wordt het mogelijk een grotere wendbaarheid bij lagere snelheid te combineren met meer stabiliteit bij hoge snelheden.

CAPACITEITEN

TWIN-SPEED TUSSENBAK

Deze optie omvat een selecteerbare hoge en lage gearing voor buitengewone rijflexibiliteit, zowel op de weg als offroad. Lage gearing maakt bijvoorbeeld een beheerste afdaling in lastig terrein mogelijk, terwijl hoge gearing ideaal is bij het rijden op de (snel)weg.

TERRAIN RESPONSE 2

Het optionele Terrain Response 2-systeem controleert het wegdek en kiest automatisch de rijmodus die de set-up van de wielophanging en de aandrijflijn optimaal op de rijomstandigheden afstemt.

WIELOPHANGING

De Range Rover Sport beschikt over een elektronisch luchtveringssysteem* dat zorgt voor een hoog niveau van comfort op de weg en dat in de offroad-stand automatisch tussen twee rijhoogten schakelt. Op deze wijze verloopt de rit zelfs onder de meest barre omstandigheden uiterst beheerst.

*SD4-motor alleen beschikbaar in combinatie met ophanging met spiraalveren.

LOW-TRACTION LAUNCH

Deze functie zorgt ervoor dat u altijd soepel kunt optrekken, zelfs op de lastigste oppervlakken met weinig grip, zoals ijs of nat gras.

DYNAMIC STABILITY CONTROL

Dynamic Stability Control detecteert onderstuur en past remmen en motorvermogen aan – zodat uw auto in bochten altijd de juiste koers volgt.

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

U kunt een snelheid van 2 -30 km/h instellen en deze handhaven zonder het gaspedaal aan te hoeven raken. Zo kunt u zich concentreren op het vermijden van obstakels.

TWIN-SPEED TUSSENBAK

Deze optie omvat een selecteerbare hoge en lage gearing voor buitengewone rijflexibiliteit, zowel op de weg als offroad. Lage gearing maakt bijvoorbeeld een beheerste afdaling in lastig terrein mogelijk, terwijl hoge gearing ideaal is bij het rijden op de (snel)weg.

BESTUURDERONDERSTEUNING

360° PARK DISTANCE CONTROL

Bij het achteruitrijden in een krappe ruimte worden de sensoren rondom de auto automatisch geactiveerd. Bij het parkeren wordt op het touchscreen een bovenaanzicht van de auto weergegeven en een hoorbare feedback meldt de bestuurder hoe dicht hij bij een obstakel is.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET QUEUE ASSIST EN INTELLIGENT EMERGENCY BRAKING

Wanneer u op de snelweg rijdt of u bevindt zich in langzaam rijdend verkeer, zorgt dit systeem ervoor dat de auto op veilige afstand blijft van de voorligger mocht deze langzamer gaan rijden of stoppen. Voert de voorligger zijn snelheid weer op, dan doet uw Range Rover Sport dat ook.

BLIND SPOT MONITOR MET REVERSE TRAFFIC DETECTION

Met deze optionele functie wordt de bestuurder gewaarschuwd voor voertuigen in de dode hoek of voor snel naderende achterliggers. In dat geval gaat er een klein waarschuwingslampje branden in desbetreffende buitenspiegel. Reverse Traffic Detection waarschuwt voor naderende gevaren aan beide zijden van de auto.

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Als bij normale snelheden een botsing dreigt, geeft dit systeem een waarschuwingsbericht om de bestuurder in staat te stellen actie te ondernemen. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem zelf de auto af om de gevolgen van een mogelijke botsing te beperken.

LANE KEEP ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITOR

Deze technologie voelt wanneer de auto onbedoeld van rijstrook verandert en stuurt netjes weer terug. Driver Condition Monitor herkent aan de bewegingen van de auto vermoeidheid bij de bestuurder en adviseert de bestuurder om een pauze te nemen.

PARK ASSIST

Dit systeem maakt parkeren parallel aan en dwars op de rijbaan heel eenvoudig door de auto in en uit een passende ruimte te sturen. U hoeft alleen de geschikte versnelling te selecteren en uw snelheid aan te passen met behulp van het rem- en gaspedaal.

ACHTERUITRIJCAMERA

Om het parkeren in krappe plekken eenvoudiger te maken worden lijnen die de buitenste omtrek van de auto aangeven en het voorspelde pad geprojecteerd op het achteruitrijbeeld dat wordt weergegeven op het touchscreen.

SURROUND CAMERA SYSTEM

Dankzij een zicht van 360° rondom de auto via het touchscreen, helpt deze functie met diverse manoeuvres, van het parkeren langs een stoeprand tot het manoeuvreren op krappe plekken en kruispunten.

ADVANCED TOW ASSIST

Deze technologie zorgt ervoor dat u bij het achteruitrijden eenvoudig de richting van de trailer kunt bepalen. Door het gebruik van de Terrain Response 2-draaiknop, regelt deze optie de besturing van de auto zodanig dat de trailer in de juiste richting wordt gestuurd. Het touchscreen geeft de bestuurder statusinformatie over de huidige en de gewenste rijrichting van de trailer.

360° PARK DISTANCE CONTROL

Bij het achteruitrijden in een krappe ruimte worden de sensoren rondom de auto automatisch geactiveerd. Bij het parkeren wordt op het touchscreen een bovenaanzicht van de auto weergegeven en een hoorbare feedback meldt de bestuurder hoe dicht hij bij een obstakel is.

COMFORT EN GEBRUIKSGEMAK

HANDSFREE ELEKTRISCHE ACHTERKLEPBEDIENING

Met de elektrische achterklepbediening kunt u de achterklep openen of sluiten zonder de auto aan te hoeven raken. Voor de elektronische bediening beschikt de auto over sensoren aan weerszijden van de achterklep. Om deze functie te activeren, hoeft u slechts de voet onder de achterzijde van de auto te bewegen.

AUTOMATIC ACCESS HEIGHT

De Automatic Access Height verlaagt de rijhoogte van de auto met 50 mm zodra de auto is geparkeerd voor gemakkelijker in- en uitstappen. Deze functie is alleen mogelijk in combinatie met de elektronische luchtvering.

SOFT DOOR CLOSE

Voor nog meer gebruiksgemak biedt de soft door close-functie een elektrische sluitbekrachtiging voor alle portieren. Dit zorgt ervoor dat de portieren de laatste 6 mm van het sluittraject beheerst en stil worden dichtgetrokken.

INTERIEURVOORVERWARMING MET TIMER

Dit innovatieve systeem kan de auto voorverwarmen of -ventileren met een afstandsbediening en een 7-daagse timerfunctie. Zo bent u er altijd zeker van dat de auto op de juiste temperatuur is voordat u instapt.

MERIDIANTM SURROUND SOUND AUDIOSYSTEEM

Het Meridian Surround Sound audiosysteem biedt alle diepte en helderheid van een live concert, mogelijk gemaakt door 825 Watt, 18 luidsprekers voor, achter en opzij, en een tweekanaals subwoofer – naadloos samengebracht met behulp van Meridian's exclusieve TrifieldTM-technologie.*

MERIDIANTM SIGNATURE AUDIOSYSTEEM

Het Meridian Signature audiosysteem heeft een uitgangsvermogen van 1.700 Watt en levert een levensechte reproductie van de muziek via 23 luidsprekers, inclusief een tweekanaals subwoofer, en 's werelds eerste toepassing van Trifield 3DTM-technologie, om u het gevoel te geven dat u bij het originele optreden aanwezig bent.*

* Het aantal luidsprekers, de uitvoering en het aantal Watt is afhankelijk van welke Land Rover u kiest. De afbeelding toont de Range Rover Sport. Uw dealer geeft u graag meer informatie. De getoonde Land Rover dient alleen ter illustratie. De positie van de luidsprekers kan per model en uitvoering verschillen.

We gebruiken YouTube-video's op onze website. 0m deze video's te bekijken, moet u de cookies accepteren die YouTube op uw toestel plaatst. Deze worden door Land Rover geklasseerd als niet-essentiële functionele cookies.
  • FUNCTIONELE COOKIES