ECOLOGISCHE VERANTWOORDELIJKHEID

HET VERANDEREN VAN ONZE PRODUCTEN EN BEDRIJFSVOERING VIA ECOLOGISCHE INNOVATIE.

REDUCEREN VAN ONZE OPERATIONELE IMPACT

Wij zijn er trots op dat onze onderneming succesvol is, maar wij realiseren ons ook dat dit succes een nog grotere verantwoordelijkheid betekent om de ecologische belasting van onze activiteiten te minimaliseren. Dit is een uitdaging waar wij voortdurend op reageren naarmate wij onze productiecapaciteit over de hele wereld vergroten om aan de groeiende vraag naar onze auto's te kunnen voldoen.

 

Bouwen voor de toekomst

Bij Land Rover hanteren wij zware normen voor alles wat wij doen, inclusief de gebouwen waarin wij werken. Naarmate wij verder uitbreiden, willen wij zorgen dat elke nieuwe productiefaciliteit die wij bouwen, zoals onze nieuwe motorenfabriek in Wolverhampton, voldoet aan onze vooruitstrevende principes en doelstellingen.

 

Duurzamere materialen

De ecologische impact van onze activiteiten blijft niet alleen beperkt tot onze productiefaciliteiten. Sterker nog, de impact bij onze toeleveranciers is nog groter. Daarom moedigen wij onze leveranciers aan om dezelfde hoge maatstaven voor duurzaamheid te hanteren als wij zelf doen. En wij werken nauw met hen samen om de ecologische belasting te reduceren van de producten die wij inkopen.

 

Reduceren van transport-effecten

Al onze auto's worden ontworpen en geproduceerd in Groot-Brittannië, maar ze worden wereldwijd in maar liefst 177 landen verkocht. De vraag hoe wij de auto's daar kunnen krijgen, biedt ons nog meer mogelijkheden om progressief te denken en efficiënt te handelen. Zoals het delen van transportmiddelen met andere autofabrikanten of het reduceren van transportkilometers door auto's direct naar dealers te sturen in plaats van via een distributiecentrum.

 

Reduceren. Opnieuw gebruiken. Recyclen.

Het minimaliseren van afval is een grote zorg voor onze medewerkers en leveranciers. Naarmate wij groeien wordt dit steeds belangrijker en daarom staan deze drie punten dagelijks centraal bij alle onze productiehandelingen.

 

Gerecycled aluminium

Wij hebben nu een gesloten kringloop voor het terugwinnen en recyclen van afval in ons productiecentrum in Castle Bromwich, en zijn bezig met een proef in Solihull waar onze geheel aluminium Range Rover en Range Rover Sport modellen worden gebouwd.

 

Reduceren van emissies

Het gebruik van schone en duurzame energie reduceert onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en stelt ons in staat om onze energiepositie te verbeteren en onze CO2-emissies te reduceren. In combinatie met energie-efficiënte maatregelen kan dit ons helpen om onze absolute CO2-emissies te reduceren, zelfs als onze productievolumes blijven toenemen.

 

Onze wapenfeiten tot nu toe

Wij hebben reeds aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd op verschillende gebieden, waarmee wij onze ecologische belasting ten opzichte van de niveaus van 2007 al aanzienlijk hebben gereduceerd (genoemde waarden per maart 2013)*.

 

 - Europese CO2-emissies gereduceerd met 21%

 - Operationele CO2-emissies per auto gereduceerd met 21%

 - Afvalproductie per auto gereduceerd met 75%

 - Watergebruik per auto gereduceerd met 17%

 - CO2-emissies van logistiek gereduceerd met 18% per auto

 

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop wij werken aan het ontwikkelen van onze onderneming en aan het reduceren van onze ecologische belasting in de toekomst.

 

* Bron: Jaguar Land Rover Corporate Figures.