PRODUCT VERANTWOORDELIJKHEID

WIJ ONTWIKKELEN CONTINU NIEUWE MANIEREN OM DE ECOLOGISCHE BELASTING VAN ONZE PRODUCTEN TE REDUCEREN

REDUCEREN VAN ONZE ECOLOGISCHE BELASTING

 

Onze grootste ecologische belasting is het gevolg van onze producten. Het goede nieuws is dat dit tevens het gebied is waar wij de meest significante verbeteringen kunnen behalen.

Daarom doen wij grote investeringen in onderzoek, ontwikkeling, technologie en productie om innovatieve oplossingen op de markt te brengen die de ecologische belasting van onze modellen over hun hele levensduur reduceren.

Life Cycle-benadering

Wanneer wij een nieuw model ontwerpen, is één van de allerbelangrijkste doelstellingen om de nieuwe auto nog duurzamer te maken dan zijn voorganger. Om dit te realiseren, onderzoeken en evalueren wij elk aspect van een auto, van design tot end-of-life, waarmee wij manieren kunnen identificeren om de totale ecologische belasting te reduceren, terwijl wij daarnaast ook prestaties en capaciteiten verbeteren. Dit noemen wij Life Cycle Assessment (LCA). Dit is een aanpak die leidt tot een nieuwe generatie van efficiënte modellen. Een goed voorbeeld daarvan is de Range Rover die, dankzij lichtgewicht aluminium carrosserietechnologie, met een 3,0-liter TDV6 dieselmotor dezelfde prestaties heeft als het vorige model met 4,4-liter SDV8 dieselmotor.

Uitgebreider gebruik van duurzame materialen

Door direct vanaf het begin van het ontwerpproces Life Cycle Assessment te gebruiken, kunnen wij een beeld krijgen van welke materiaalkeuzes het meest duurzaam zijn over de hele levensduur van de auto. Uiteraard is het onze doelstelling om materialen zoals leder, natuurrubber, hout en katoen te betrekken van duurzame bronnen. Wij onderzoeken ook nieuwe soorten van natuurlijke vezels die het gewicht van de auto kunnen reduceren en die de life cycle-impact van auto-onderdelen kunnen reduceren in vergelijking met kunststoffen.

Range Rover Sport body on assembly line

 

Reduceren van gewicht, vergroten van efficiency

Door het gewicht van carrosserie en onderdelen te reduceren, kunnen wij onze auto's efficiënter maken, met behoud van de uitstekende prestaties die onze klanten verwachten. Dat is de reden waarom een aantal van onze modellen nu beschikt over revolutionaire, geheel aluminium carrosserieën, die het gewicht aanzienlijk reduceren. Ook hebben wij een nieuwe, lichtgewicht, aluminium legering ontwikkeld die voor een groter deel uit gerecycled materiaal bestaat en waarvoor bij de productie 95% minder energie nodig is. Ook resulteert dit in minder afval dan gebruik van 'vers' aluminium.

Ontworpen voor efficiency

Over het algemeen is zo'n 80% van de CO2 die een auto gedurende zijn hele leven produceert het gevolg van het gebruik. Derhalve is het ontwerpen van auto's die minder brandstof verbruiken de sleutel tot het reduceren van onze belasting op het milieu, met daarnaast het voordeel voor onze klanten van lagere brandstofkosten. Naast het verbeteren van de efficiency van onze conventionele motoren, investeren wij ook in hybride en elektrische aandrijftechnologie. Verder zijn onze meeste modellen tegenwoordig uitgerust met een intelligent Stop/Start-systeem dat brandstofverbruik en CO2-emissies met zo'n 7% kan reduceren.

Dit zijn slechts enkele van de vele stappen die wij nemen om efficiëntere auto's te creëren die nu en in de toekomst voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten.