ONTWORPEN OM LANG MEE TE GAAN

Net als de rest van uw Land Rover is de krachtige lithium-ion-accu in uw auto ontworpen om jaar in jaar uit en onder alle omstandigheden volledig betrouwbaar te zijn.

Range Rover internal mechanics

HOE WERKT EEN ACCU?

De accu in uw elektrische auto bestaat uit verschillende afzonderlijke lithium-ion-modules die zijn gecombineerd in één oplaadbaar pakket.

 

Als u het gaspedaal van uw Land Rover intrapt, wordt het vermogen van de accu overgebracht naar de elektromotor die de wielen aandrijft. De hoeveelheid opgeslagen elektriciteit wordt geleidelijk aan verbruikt, totdat het tijd is om de stekker weer in het stopcontact te steken en op te laden.

Land Rover Battery Illustration

HOE LANG GAAT EEN ACCU MEE?

Accu's zijn ontworpen om nog langer mee te gaan dan uw auto zelf. In tegenstelling tot de veel kleinere versie van een lithium-ion-accu in uw laptop of mobiele telefoon, wordt voor de accu van een Land Rover gebruikgemaakt van specifieke technologieën en technieken om de prestaties gedurende vele jaren en vele duizenden kilometers te optimaliseren.

 

Dit zijn onder andere geavanceerde, met vloeistof werkende koelsystemen en een slimme buffer die de accu helpt beschermen tegen slijtage door veelvuldig opladen.

WANNEER DE TIJD DAAR IS, HERGEBRUIKEN EN RECYCLEN WIJ

De circulaire economie van het verlengen van de levensduur van onze accu's staat centraal in onze duurzaamheidsstrategie.

EEN EERSTE LEVEN IN EEN LAND ROVER

Het eerste leven van een accu begint in uw auto. In eerste instantie wordt deze gemaakt van nieuwe grondstoffen, maar omdat wij accu's recyclen, wordt het grootste deel van de grondstoffen hergebruikt. Hier begint ons streven naar grotere duurzaamheid.

EEN TWEEDE LEVEN ALS ENERGIEOPSLAG

Wij ontwikkelen manieren om accu’s een tweede leven te geven. Met een voorspelde nog bruikbare capaciteit tot 80 procent kunnen ze ergens anders opnieuw energie leveren. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als energieopslag; van grote systemen die het net ondersteunen tot draagbare miniatuurversies.

RECYCLEN EN HERGEBRUIKEN

Accu's worden aan het einde van hun levensduur gerecycled. Kostbare grondstoffen zoals lithium, nikkel, koper, kobalt en zink worden teruggewonnen en hergebruikt in nieuwe accu’s. Wij streven ernaar om deze zeldzame materialen te recyclen en duurzamere onderdelen te ontwikkelen die de levensduur van onze auto’s kunnen verlengen.

Land Rover Illustration Technology Battery
Land Rover Illustration Technology Battery
Land Rover Illustration Technology Battery
Autoplay Start
Autoplay Stop

BLIJF ELEKTRISCH EN ELECTRIC HYBRID RIJDEN ONTDEKKEN

Range Rover Sport carpathian grey running on road

ELEKTRISCHE ACTIERADIUS

Geen enkele afstand is te groot. Ontdek hoe u bij elke rit uw actieradius kunt maximaliseren.

OPLADEN

Van laadtijden tot kostenbesparingen: leer alles wat u moet weten over het thuis of op uw bestemming opladen van uw auto.

Discovery driving in forest off road

DUURZAAMHEID STIMULEREN

Ontdek onze nieuwe kijk op duurzame luxe aan de hand van de schonere kenmerken van elektrisch rijden.