GEGARANDEERD DUURZAAM
Net als de rest van uw Land Rover is de krachtige lithium-ion-accu in uw plug-in hybrid (PHEV) ontworpen om u vertrouwen te geven tijdens het rijden, jaar na jaar en onder alle omstandigheden.
Hier leggen wij de duurzame technologie uit die de drijvende kracht is achter de elektrische kant van onze PHEV's en hoe deze een hoofdrol speelt in onze duurzame toekomst.
-
HOE WERKT EEN PHEV-ACCU?
De accu in uw Land Rover PHEV bestaat uit verschillende afzonderlijke lithium-ion-modules die samenwerken in één oplaadbaar pakket.
Als u het gaspedaal van uw Land Rover intrapt, wordt het vermogen van de accu overgebracht naar de elektromotor die de wielen aandrijft. De hoeveelheid opgeslagen elektriciteit wordt geleidelijk aan verbruikt, totdat het tijd is om de stekker weer in het stopcontact te steken en op te laden. -
HOE LANG GAAT EEN PHEV-ACCU MEE?
PHEV-accu's zijn bedoeld om nog langer mee te gaan dan uw Land Rover zelf. In tegenstelling tot de veel kleinere versie van een lithium-ion-accu in uw laptop of mobiele telefoon wordt voor een PHEV-accu van Land Rover gebruik gemaakt van specifieke technologieën en technieken om de prestaties gedurende vele jaren en vele duizenden kilometers te optimaliseren.
Dit zijn onder andere geavanceerde vloeistofgekoelde systemen en een slimme buffer die de accu helpt te beschermen tegen slijtage door veelvuldig opladen.
WANNEER DE TIJD DAAR IS, HERGEBRUIKEN EN RECYCLEN WIJ
Het verlengen van de levensduur van onze PHEV-accu’s vormt de kern van onze duurzaamheidsstrategie.
1. EEN EERSTE LEVEN IN EEN LAND ROVER
Na vele jaren van avontuur zal een PHEV-accu uiteindelijk een nieuwe bestemming vinden na zijn eerste leven in een Land Rover. En daar gaat onze toewijding aan duurzaamheid verder.
2. EEN TWEEDE LEVEN ALS ENERGIEOPSLAG
Wij ontwikkelen manieren om accu’s een tweede leven te geven. Met een voorspelde nog bruikbare capaciteit tot 80% kunnen ze ergens anders opnieuw energie leveren. Jaguar Land Rover heeft al meerdere 'Second Life'-partners om accu’s opnieuw te gebruiken. Deze worden gebruikt als energieopslag; van grote systemen die het net ondersteunen tot draagbare miniatuurversies.
3. RECYCLEN EN HERGEBRUIKEN
Tot slot wordt elke accu aan het einde van zijn levensduur gerecycled. Kostbare grondstoffen zoals nikkel, koper, kobalt en zink worden teruggewonnen en hergebruikt in nieuwe accu’s. Wij streven ernaar om 98% van de zeldzame materialen in elk accupakket te recyclen en duurzamere onderdelen te ontwikkelen die de levensduur van onze auto’s kunnen verlengen.